Ελπίδα, ότι η επίσκεψη στη Λέσβο θα αφυπνίσει συνειδήσεις, εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού

  • Dogma
λέσβο

O Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, δεν είναι πολιτικές Αρχές, αλλά θρησκευτικές και ηθικές και δρουν στο πεδίο αυτό. Αλλά με τον τρόπο αυτό, απευθύνονται δυναμικά στην αίσθηση ευθύνης όλων, ανάλογα με τις ιδιαίτερες αρμοδιότητές του καθενός, σημείωσε αναφορικά με την επίσκεψη στη Λέσβο των Προκαθήμμενων των τριών Εκκλησιών ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού.

Αρα και στην ευθύνη των πολιτικών. Δεν μπορούν να προσφέρουν ακριβείς, «τεχνικές» λύσεις, αλλά είναι σε θέση α προτείνουν απαραίτητες αρχές και να αναφερθούν σε απολύτως απαραίτητες ανάγκες, υποδεικνύοντας προσανατολισμούς που οδηγούν σε ουσιαστικές συνέπειες» δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, αναφορικά με την επίσκεψη στη Λέσβο το πρωί του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016.

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αργεντινού ποντίφικα στη Λέσβο, ο πατέρας Λομπάρντι, θέλησε να αναφερθεί στη στενή, αδελφική σχέση του πάπα Φραγκίσκου και του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και να υπογραμμίσει: «Δεν μπορούμε να είμαστε πιστοί στο Ευαγγέλιο και να ξεχνάμε τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και το έλεος. Οι ανάγκες της σημερινής ανθρωπότητας αποτελούν μια πρόκληση για όλους τους χριστιανούς, και η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι μια βασική γραμμή της άσκησης του Οικουμενισμού. Η αδελφική σχέση ανάμεσα στον πάπα Φραγκίσκο και στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο έχει γίνει ήδη σαφής, σε ό,τι αφορά τα πιο λεπτά ζητήματα της εποχής μας: την ειρήνη (ας θυμηθούμε την προσευχή με τον ισραηλινό και τον παλαιστίνιο πρόεδρο), την προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στην περιβαλλοντική κρίση, σε όλο της το εύρος, ενώ τώρα ήρθε η στιγμή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης του μεταναστευτικού προβλήματος και των αιτούντων άσυλο, εκεί που συναντώνται τρεις διαφορετικές ήπειροι».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αγίας Έδρας «η χριστιανική μαρτυρία χαρακτηρίζεται και ενισχύεται από το κοινό πνεύμα και την κοινή βούληση, πέρα από τις διαφορές θρησκευτικού, δογματικού χαρακτήρα. Και προσφέρει μια σημαντικότατη συμβολή εξανθρωπισμού, τη στιγμή που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μηχανισμούς οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής εξουσίας, που είναι βαθιά απάνθρωποι. Η συμβολή αυτή έχει ως στόχο το καλό όλων, ανεξάρτητα από την θρησκευτική τους ταυτότητα». ‘Αλλωστε, προσθέτει, «πάρα πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι πέρασαν και περνούν από την Λέσβο, δεν είναι χριστιανοί, αλλά η αλληλεγγύη προσφέρεται σε όλους, με τον ίδιο τρόπο, σε όλους τους ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

TOP NEWS