Εξελίξεις με το Σύμφωνο συμβίωσης

  • Dogma

Ενόψει εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για την προέκταση του συμφώνου συμβίωσης

Θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει την εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία, μεθαύριο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και όλα αυτά τις ημέρες που συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις και τις απόφάσσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σε παλαιότερη έκτακτη συνεδρίαση για το ζήτημα αυτό, η ΔΙΣ δήλωνε ξεκάθαρα ότι εμμένει και επικαιροποιεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Συνεδρίας της 17.10.2013, κατά την οποία επεσημάνθη ότι:
«… σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων –εναλλακτικές μορφές οικογενείας – για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογενείας συνιστούν “εκτροπές” του οικογενειακού θεσμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε και λειτούργησε επί αιώνες στην ζωή του εκκλησιαστικού σώματος.
Ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικό και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας, γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου.
Φαινόμενα – “εκτροπές” εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων».

Τον περασμένο Ιούνιο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς από δημοσιογράφους γα το σχέδιο νόμου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε πως “η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Καθετί, έξω από το Μυστήριο αυτό, είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή”.

TOP NEWS