Φθιώτιδος Νικόλαος: «Η Γερόντισσα Μαγδαληνή αγάπησε τον Χριστό και διηκόνησε τον άνθρωπο»

  • Dogma
μνημόσυνο

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής της Μυροφόρου, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, Γερόντισσας Μαγδαληνής.

Του ιερού μνημοσύνου προηγήθηκε στο Καθολικό της Μονής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεοφύτου Ραφαηλίδη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων, Αγ. Κωνσταντίνου π. Κωνσταντίνου Ρεντίφη, Λιβανατών π. Αναργύρου Καψάλη, πλειάδος ιερέων από την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδος, αντιπροσωπειών μοναχών και μοναζουσών Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πλήθος πιστών από την Λοκρίδα και από την Μακεδονία.

Παρέστη δε και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε για την ζωή και το ιεραποστολικό έργο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή αγάπησε και επίστεψε στον Χριστό και αξιώθηκε πρώτη να ιδεί και να κηρύξει την Ανάστασή Του. Η ζωή και το έργο της είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις γυναίκες όλων των εποχών, τις οποίες εμπνέει και προτρέπει να αγαπήσουν τον Χριστό και να διακονήσουν την εικόνα του που είναι ο κάθε άνθρωπος».

Στην συνέχεια εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Μακαριστής Γερόντισσας Μαγδαληνης λέγοντας χαρακτηριστικά:

Σήμερα τελούμε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της Μακαριστής Γερόντισσας Μαγδαληνής, η οποία αξίως έφερε το όνομα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, διότι κι εκείνη αγάπησε τον Χριστό και διηκόνησε τον άνθρωπο.

Υπήρξε γνήσια μοναχή, ταπεινή, εργατική, δυναμική και με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό προς όλους.

Την συμβουλευόταν άνθρωποι από την περιοχή της Λοκρίδος αλλά και από μακριά και με τον λόγο της αγαπώσης καρδίας της κατάφερε να ενώσει διαλυμένες οικογένειες, να οδηγήσει ανθρώπους που είχαν πάρει κακό δρόμο στην σωτηρία και να απαλύνει τον οποιοδήποτε πόνο των ανθρώπων.

Ήταν ιδιαιτέρως ελεήμων, φιλάνθρωπος και φιλόξενη, αρετές μέσα από τις οποίες έδειχνε σε κάθε επισκέπτη και προσκυνητή την αρχοντιά της.

Να προσεύχεστε αδελφοί μου ο Κύριος να την αναπαύει στους κόλπους του, να έχουμε την ευχή της και η εναπομείνασα αδελφότητα να ακολουθήσει το παράδειγμά της».

Ακολούθως τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας.

Τέλος, μετά το πέρας του μνημοσύνου, εκ μέρους της αδελφότητος προσεφέρθη σε όλους καφές και γεύμα, στην μνήμη της Μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Μαγδαληνής».

img_0012_81-1 img_0057_50 img_0074_47 img_0088_42 img_0139_26

TOP NEWS