Ο Αρχιεπίσκοπος προς τους μαθητές Δημοτικού: Προσεύχομαι για εσάς

  • Dogma
μαθητές

Στην ανάγκη της ενότητας και στην αξία του αγιασμού στα σχολεία αναφέρεται στο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αγαπημένα μου παιδιά!
Πόσο χαίρομαι που σήμερα, με την ευκαιρία του Αγιασμού στο καλό σας το σχολείο, επικοινωνώ μαζί σας . Είμαι ο Αρχιεπίσκοπός σας, αλλά θα ήθελα να με αισθάνεσθε σαν τον καλό πατέρα που αγαπά τα παιδιά του και τον αγαπούν κι αυτά.
Αλήθεια, αν σας ρωτούσα γιατί σήμερα μαζευτήκαμε όλοι εδώ, μαθητές, μαθήτριες, δάσκαλοι, διευθυντές, γονείς και Ιερείς… προφανώς θα μου απαντούσατε « – Γιατί αρχίζει το σχολείο !». Πράγματι.
Όμως αυτό τι δείχνει; Ότι για ν’ αρχίσει η σχολική χρονιά χρειάζεται να μαζευτούμε όλοι μαζί. Να είμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι και αποφασισμένοι με κέφι και δύναμη ψυχής ν΄αρχίσει ένα τόσο μεγάλο και σπουδαίο έργο. Δείχνει όμως και κάτι ακόμα: Ότι αυτό το ξεκίνημα το εμπιστευόμαστε στο Θεό, Τον παρακαλούμε να το ευλογήσει και γι’ αυτό κάνουμε τον Αγιασμό!
Σήμερα λοιπόν ο Θεός είδε τα γελαστά σας πρόσωπα, τα λαμπερά σας μάτια, τη δύναμη και την αποφασιστηκότητά σας για μάθηση και με τη δύναμη του Σταυρού και τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος αγίασε το νεράκι αυτό που σας έβρεξε και έτσι ήλθε και στον καθένα από σας, έστειλε ένα μήνυμα στην καρδούλα σας και είπε: « – Σας αγαπώ και όλη τη χρονιά θα σας προσέχω και θα σας νοιάζομαι γιατί είστε παιδιά μου!». Τι ωραίος και ξεκούραστος είναι αυτός ο μυστικός ο τρόπος που μας μιλά ο Θεός! Εμείς οι μεγάλοι, δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να σας μιλάμε τόσο γλυκά και συχνά- πολύ συχνά- σας ασχημαίνουμε τη ζωή. Σας στενοχωρούμε. Νομίζουμε ότι είστε μηχανές που πρέπει να τις γεμίσουμε με γνώσεις, πολλές γνώσεις. Ξεχνούμε όμως ότι πάνω απ’όλα έχετε ανάγκη το παιχνίδι, τη χαρά και τον καλό τον Λόγο που είναι ο Χριστός μας.
Καλά μου παιδιά σας αποχαιρετώ δίνοντάς σας την υπόσχεσή μου ότι κι εγώ όλη τη χρονιά θα σας αγαπώ και θα προσεύχομαι να έχετε εσείς οι μαθητές καλή πρόοδο και οι καλοί σας δάσκαλοι να έχουν τη δύναμη να σας αγαπούν και να σας μορφώνουν.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!
Με θερμές ευχές και πατρική αγάπη
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS