Σπάρτης Ευστάθιος: Είναι στο χέρι μας ν’ ακολουθήσουμε το δρόμο της σωτηρίας

  • Dogma
σπάρτης

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια γιόρτασαν οι κάτοικοι της Σπάρτης τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821. 

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο περικαλλής Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας Σπάρτης. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

σπάρτης

Ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, αρκετοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και αντιπροσωπείες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ευθύμιος Τουρνάς.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως .

σπάρτης

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πάμφιλος Γιαπιτζάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, ο οποίος αφού επισήμανε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει χάσει την επαφή με τον εαυτό του, υπογράμμισε την ανάγκη να λάβουμε το χαρμόσυνο μήνυμα, που έφερε στην ανθρωπότητα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, κατανοώντας παράλληλα ότι η πραγματική ελπίδα βρίσκεται μόνο κοντά στον Κύριό μας και την ενάρετη χριστιανική ζωή.

Κατακλείνοντας την θρησκευτική τελετή ο σεπτός Ποιμενάρχης Σπάρτης κ. Ευστάθιος μίλησε για το ελπιδοφόρο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τονίζοντας ότι είναι στο χέρι μας ν’ ακολουθήσουμε τον δρόμο της σωτηρίας. Παράλληλα ευχήθηκε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και στον απόδημο ελληνισμό, που είχε την δυνατότητα να ακούσει τον Αρχιερατικό Εσπερινό μέσω της αναμετάδοσης του Ραδιοφώνου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να βρίσκονται πάντα υπό την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

TOP NEWS