Τον προστάτη του Άγιο Στυλιανό γιόρτασε το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

  • Dogma

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, έψαλλε δε βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση της Καθηγήτριας της Σχολής κας Βασιλικής Γούση και τη συμμετοχή του Πρωτοψάλτου και τέως Σχολάρχου κ. Στυλιανού Μαστρογιάννη, του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ανδρέα Ιωαεκίμ, του Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα και των μαθητών της Σχολής.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης,αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο,τονίζοντας ότι ο Άγιος Στυλιανός δείχνει σε όλους μας τον δρόμο του αγιασμού.
Αναφερόμενος στο Εκκλησιαστικό Σχολείο, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η Εκκλησία θέλει τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια να είναι ιερατικής κατευθύνσεως. Μόνον έτσι θα προσφέρουν υποψηφίους ιερείς για να καλύψουν τις ανάγκες των Ιερών Μητροπόλεων. Πρέπει το Υπουργείο να σταθμίσει όλους τους παράγοντες, μάλιστα σ’ αυτή την περίοδο που υπάρχουν τόσα εφημεριακά κενά.

Στο τέλος συνεχάρη τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Ζαχαράκη και όλους τους Καθηγητές και το προσωπικό, διότι εξακολουθούν να είναι επί των επάλξεων και συνεχίζουν την καλή πορεία της Σχολής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων, εφόρων, διδασκάλων, μαθητών και υπαλλήλων της Σχολής. Ακολούθως, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στην τραπεζαρία, όπου η χορωδία των μαθητών απέδωσε εορταστικά τραγούδια.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, ο κ. Ανδρέας Κολοκυθάς ως εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, ο Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, καθηγητές και μαθητές της Σχολής, πολλοί απόφοιτοι, μαθητές άλλων σχολείων της περιοχής, πιστοί και κυρίως πολλά παιδιά που προσήλθαν για να πάρουν την ευλογία του προστάτη τους, Αγίου Στυλιανού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τις δύο ημέρες των λατρευτικών εκδηλώσεων κατέκλυσαν το μοναδικό, για την περιοχή της Λαμίας, Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού πλήθος πιστών από την Λαμία και τα γύρω χωριά.

TOP NEWS