Γεύμα Ηλικιωμένων στο Harrow Λονδίνου

  • Dogma
Harrow

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου τ.έ. πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow – ΒΔ Λονδίνου, το καθιερωμένο -όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή- Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα για τους Ηλικιωμένους και Συνταξιούχους της Κοινότητας.

Το Γεύμα προσφέρθηκε τελείως δωρεάν στους περίπου 120 συνδαιτυμόνες, με τη γενναιόδωρη χορηγεία του Προέδρου της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδη, της συζύγου του Άντρης και της οικογενείας τους. Τα νοστιμότατα φαγητά είχε ετοιμάσει ο Πρόεδρος των Νέων Επιστημόνων της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Αργυρού με το εκλεκτό επιτελείο του, από τα εστιατόρια ΟΡΑΜΑ (Hatch End) και ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Whetstone). Ο τ. Αντιπρόεδρος και Ευεργέτης της Κοινότητας κ. Ανδρέας Γεωργιάδης προσέφερε σε όλες τις κυρίες που παρευρίσκονταν στο Γεύμα από ένα ωραίο κόκκινο τριαντάφυλλο.

Μετά το πέρας του Γεύματος ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας τέλεσε την Ακολουθία Κοπής της Βασιλόπιτας. Τις τρεις εύγευστες Βασιλόπιτες είχαν ετοιμάσει και προσφέρει οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας «Αγ. Αγάθη», όπου προεδρεύει η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Τα πρώτα κομμάτια από τις Βασιλόπιτες προσφέρθηκαν στους επίσημους προσκεκλημένους, που ήταν οι εξής: Δήμαρχος Harrow Councillor Margaret Davine και η συνοδός της Mrs. Marilyn Devine Δήμαρχος Brent Councillor Bhaqwanji Chohan, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Αθανάσιος Ρίζος. Όλοι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι έδωσαν τις ευχές τους με εγκάρδιο και εξαιρετικά φιλικό τρόπο, ευχαριστώντας θερμά την Κοινότητα για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

Harrow

Κατόπιν, παρέλαβε το κομμάτι της Βασιλόπιτας ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Σ. Κυριακίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε (στην Αγγλική) τους καλεσμένους, για την παρουσία και συμμετοχή τους στην ωραία αυτή εκδήλωση, ανέφερε (στην Ελληνική) προς τους Ηλικιωμένους και Συνταξιούχους:

«Αγαπητοί μου,
Χαίρομαι ιδιαίτερα που και φέτος μας αξίωσε ο Πανάγαθος Θεός να συνευρεθούμε στο σημερινό Γεύμα, για να τιμήσουμε εσάς που είσαστε τα θεμέλια και η βάση της αγαπημένης μας Κοινότητας. Χωρίς εσάς τίποτε δεν θα ήταν εφικτό. Όλα έγιναν και γίνονται χάρη στην συνεχή και σημαντική  υποστήριξη σας, ηθική, υλική και οικονομική. Πάνω στα έργα σας χτίζουμε, μαζί με τον αγαπητό π. Αναστάσιο και τις άξιες και δυναμικές Επιτροπές μας. Θα ήθελα λοιπόν να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά. Να είστε σίγουροι ότι το μέλλον της Κοινότητας θα είναι λαμπρό, αν παραμείνουμε αγαπημένοι και ενωμένοι, παραμερίζοντας οτιδήποτε που θα μπορούσε να μας χωρίσει. Ευελπιστούμε λοιπόν και στην νέα αυτή χρόνια, με τη συνεχή συμπαράστασή σας, να εργαστούμε ακόμη πιό δυναμικά, για το καλό της Κοινότητάς μας. Εύχομαι ο Νέος χρόνος να φέρει Ειρήνη στον καθένα μας και σε όλο τον κόσμο, και είθε το 2018 να φέρει  ελευθερία στην κατεχόμενη πατρίδα μας, την αγαπημένη μας Κύπρο. Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αγαπητό κ. Ανδρέα Γεωργιάδη, την ψυχή αυτής της εκδήλωσης. Επίσης, τον αγαπητό μου φίλο Παναγιώτη Αργυρού -μικρό αδελφό θα έλεγα- για την οργάνωση του σημερινού γεύματος, μαζί με τον αρχιμάγειρά του Σωτήρη και την καταπληκτική ομάδα του. Εύχομαι σε όλους σας το 2018 Υγεία και μόνο Υγεία. Τα άλλα όλα είναι εύκολα. Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια προσφέρθηκε κομμάτι της Βασιλόπιτας στη μεγαλύτερη σε ηλικία συνδαιτυμόνα, σε ένδειξη σεβασμού. Αυτή ήταν η κα. Άννα Φώτη, 98 ετών. Τέλος δε, οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας οργάνωσαν λαχειοφόρο αγορά, την οποία είχαν -μαζί με τα δώρα- οι ίδιες ετοιμάσει. Η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος και οι Άρχοντές της αισθάνονται πως το Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα προς τιμήν μελών της Τρίτης Ηλικίας είναι μια απαραίτητη υποχρέωση, απέναντι στους ανθρώπους εκείνους που ίδρυσαν την ίδια την Κοινότητα και την παρέδωσαν στη σημερινή γενεά, η οποία προσπαθεί όχι μόνο να την διατηρήσει αλλά και να την αναβαθμίσει όσο γίνεται.

TOP NEWS