Αμερική: Οι ιερείς καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

  • Dogma
ελπιδοφόρο

Στην δέσμευση ότι θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα των ιερέων αλλά κι ότι θα αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση συνεργασίας μαζί τους, προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, κατά το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Terrace on the Park.

Επρόκειτο για εκδήλωση με την συμμετοχή των ιερέων και πρεσβυτερών της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, Ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά και όσων Ιεραρχών εκτός Αμερικής είχαν προλάβει να καταφτάσουν στη Νέα Υόρκη, ενόψει της ενθρόνισής του.

Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το νέο Αρχιεπίσκοπο θα ενθρονίσει ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος συνδέεται με τον Ελπιδοφόρο από τα πρώτα έτη της εκκλησιαστικής του διαδρομής και του έχει σταθεί ως πολύτιμος πατέρας και βοηθός  σε όλη του την πορεία.

Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο θεωρείται το γεγονός ότι  ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος όρισε τον Σεβασμιώτατο Γερμανίας ως Νυμφαγωγό κατά την εκλογή του Ελπιδοφόρου σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Με πληροφορίες από Εθνικό Κήρυκα

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέης.

TOP NEWS