Η «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» ιδρύθηκε για να δημιουργήσει ρήξη μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού λαού στο θρησκευτικό πεδίο

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Τη στενή διασύνδεση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων αποδεικνύει το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρουπόλεως, το οποίο διοργανώθηκε από 2 έως 5 Ιουνίου στη βορεινή πρωτεύουσα της Ρωσίας, ωστόσο τα διεθνή γεγονότα της εποχής μας δείχνουν έντονα πώς η πολιτική επηρεάζει ενίοτε ό,τι σχετίζεται με το πεδίο της θρησκείας. Αυτά υπενθύμισε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος».

«Ενθυμούμαστε καλώς πώς υπό την επιρροή της αμερικανικής διοικήσεως νομιμοποιήθηκε η σχισματική δομή στην Ουκρανία», τόνισε και συνέχισε: «Και τώρα παρατηρούμε πώς η Αμερική με όλες τις δυνάμεις της υποστηρίζει αυτή τη σχισματική οντότητα. Έτσι, όταν πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε την Ουκρανία, συναντήθηκε μόνον με τον επικεφαλής των Ουκρανών σχισματικών. Δεν είχε συναντήσεις ούτε με τον επικεφαλής της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ούτε με εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών δογμάτων, αλλά μόνον με τον σχισματικό ηγέτη, διότι αυτή η λεγόμενη «εκκλησία» είναι κατασκεύασμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Όπως επεσήμανε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας, η δραστηριότητα της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» αποβλέπει στο «να δημιουργήσει ρήξη μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού λαού όχι μόνον στο πολιτικό, αλλά και στο θρησκευτικό πεδίο».

TOP NEWS