Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του Επισκόπου Μεθώνης

  • Dogma

Να υπηρετεί και να αγωνίζεται για τον συνάνθρωπο, κάλεσε τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κατά την χειροτονία του πρώτου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Παγκρατίου.

Dogma Newsdesk

«Να υπηρετεί και να αγωνίζεται για τον συνάνθρωπο, κάλεσε τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κατά την χειροτονία του πρώτου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Παγκρατίου.

Ο κ. Κλήμης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι : «Η Αλήθεια, την οποία καλείται να ορθοτομεί ο Επίσκοπος δεν είναι μία αξία φιλοσοφικού ή κοινωνικού περιεχομένου ή κάποια ιδέα ή αφηρημένη έννοια».

«Η Αλήθεια για την Εκκλησία είναι πρόσωπο. Είναι ο ίδιος ο Χριστός. Και το πρόσωπο του Χριστού σηματοδοτεί έναν νέο τρόπο υπάρξεως, ο οποίος τρόπος συνίσταται στο γεγονός ότι κάθε ον υπάρχει όχι αναφορικά με τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά σε αναφορά προς ένα άλλο ον δια του οποίου αποκτά ταυτότητα…».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον Επίσκοπο Μεθώνης, να έχει το «λέντιο» κοντά του , για να υπηρετεί τον άνθρωπο και να αγωνίζεται για το καλό του.

Στην χειροτονία παρέστησαν οι μητροπολίτες Σταγών κ. Σεραφείμ, Τρίκκης κ. Αλέξιος, Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Νικαίας κ. Αλέξιος, Σάμου κ. Ευσέβιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Γλυφάδας, κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θηβών κ. Γεώργιος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, οι Επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Σαλώνων κ. Αντώνιος, Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πολιτευτές, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

TOP NEWS