Πέθανε ιερέας στην Ελλασόνα που νόσησε για δεύτερη φορά από κορονοϊό

  • ΔΟΓΜΑ

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ένας 54χρονος ιερέας από την Ελασσόνα.

Ο ιερέας ήταν εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στο Λουτρό Ελασσόνας και είχε νοσήσει για πρώτη φορά από κορονοϊό πριν περίπου έναν χρόνο με ήπια συμπτώματα.

Τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού έκαναν την εμφάνισή τους, για δεύτερη φορά, στον ιερέα στις 12 Δεκεμβρίου, με τη μορφή ενός απλού κρυολογήματος.

Παρόλο που στην πορεία άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση του με έντονο βήχα και πυρετό, τα διαγνωστικά τεστ που έκανε έβγαιναν αρνητικά.

«Πίστευε ότι είναι απλό κρύωμα. Ενώ έκανε και τα τεστ υποχρεωτικά κάθε Παρασκευή για να λειτουργήσει Σάββατο και Κυριακή. Έβγαιναν αρνητικά και του λέω «δεν πας να κάνεις κι ένα μοριακό;». Βγήκε θετικός αλλά ήταν ήδη αργά τότε», ανέφερε στο MEGA φίλος του 54χρονου ιερέα.

Ενώ ο ξάδελφος του 54χρονου δήλωσε: «Ίσως αν έκανε το εμβόλιο, θα είχε μια προφύλαξη. Είναι οδυνηρό»,

Δυστυχώς ο ιερέας δεν έκανε το εμβόλιο γιατί πίστευε πως η φυσική ανοσία αρκούσε, από την πρώτη φορά που νόσησε. Ωστόσο, αυτή η φορά αποδείχθηκε οδυνηρή και μοιραία.

Ο κορονοϊός άρχισε να εμφανίζεται τη δεύτερη φορά, στις 12 Δεκεμβρίου, ως απλό κρυολόγημα. Παρόλο που είχε έντονο βήχα και πυρετό, τα εβδομαδιαία τεστ έβγαιναν αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι ο ιερέας καθυστέρησε να πάει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να του στοιχίσει τη ζωή του.

 

 

TOP NEWS