Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα επιμόρφωσης δοκίμων Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου από το Ι.Π.Ε.

  • ΔΟΓΜΑ

Ολοκληρώθηκε επιμορφωτικό πρόγραμμα που συνδιοργάνωσαν η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με την επίδοση των βεβαιώσεων πιστοποίησης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό στους δοκίμους της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28/2/2022 το πρόγραμμα «Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ».

Το πρόγραμμα συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τη Σχολή το πρωί της ημέρας, όπου παρουσία της Διοικητού της Σχολής κας Αναστασίας Πουρναρά, Αστυνόμου Α΄, των εκπαιδευτών, αλλά και των δοκίμων αστυφυλάκων πραγματοποίησε την κοπή της πίτας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19.

Η Διοικητής της Σχολής καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και έπειτα εκείνος μίλησε για την χριστιανική θεώρηση του χρόνου, ως ευκαιρία πρωτίστως καλλιέργειας ήθους και αρετών και δευτερευόντως απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων και συνεχάρη τη Διοίκηση της Σχολής για την πρωτοποριακή αυτή δράση να υλοποιήσουν με το Ι.Π.Ε. αυτό το άκρως επίκαιρο επιμορφωτικό πρόγραμμα. Μετέφερε σε όλους την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, υπό τη πεπνυμένη καθοδήγηση και το ανύστακτο ενδιαφέρον του οποίου λειτουργεί το Ίδρυμα. Ο σκοπός του Ιδρύματος, είπε, δεν περιορίζεται στην επιμόρφωση μόνον των κληρικών και των στελεχών της Εκκλησίας, αλλά έχει ευρύτερο ορίζοντα αποδεκτών, όπως τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων κοινωνικής δράσης. Στη συνέχεια διένειμε στους σπουδαστές της Σχολής την Καινή Διαθήκη, για να την έχουν, όπως χαρακτηριστικά είπε «οδηγό και παρηγοριά στη ζωή τους».

Το Ι.Π.Ε. στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει συνάψει με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να υλοποιήσει και άλλα προγράμματα με τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου προκειμένου να συνδράμει από την πλευρά του στο έργο της εκπαίδευσης των νέων αστυφυλάκων.

TOP NEWS