Ιεραπύτνης: Με τις πρεσβείες της Παναγίας να λήξει ο απαράδεκτος πόλεμος στην Ουκρανία

  • Dogma
ιεραπύτνης

Το εσπέρας της Παρασκευής, 08 Απριλίου 2022 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας.

Ο Σεβασμιώτατος Ιεραπύτνης ανέγνωσε τις Α´ και Δ´ Στάσεις των Χαιρετισμών, ενώ τις άλλες δύο ανέγνωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης.

Στη σύντομη προσλαλιά του στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ιστορία καθιερώσεως της μοναδικής αυτής και απαράμιλλης Ακολουθίας, στο αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, όπως αποκαλείται, αλλά και στο υπερευλογημένο πρόσωπο της Παναγίας μας.

«Χαιρετίσαμε και εμείς, όπως χιλιάδες πιστοί, απόψε τη Θεομήτορα και της απευθύναμε δεκάδες επίθετα δοξολογώντας το πανθαύμαστο όνομά της και υμνώντας την πανάγια μορφή της.Την ευχαριστήμαμε γιατί πάντοτε σε κάθε δύσκολη περίσταση, ως Υπέρμαχος Στρατηγός, χαρίζει στο Γένος των Ορθοδόξων νίκες και μας γλυτώνει από τα δεινά όχι μόνο του αισθητού, αλλά κυρίως του νοητού πολέμου. Είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι ως άνθρωποι στην Θεοτόκο, τη Μητέρα του Χριστού και Μητέρα όλων μας. Ας την παρακαλέσουμε από τα μύχια των καρδιών μας να χαρίζει σε όλους τους ανθρώπους κουράγιο, υπομονή, δύναμη και ελπίδα. Να παρηγορεί τους πονεμένους Ουκρανούς αδελφούς μας, που μαστίζονται από τα δεινά του πολέμου των ομοδόξων Ρώσων, και σύντομα με τις πρεσβείες της να λήξει αυτός ο καταδικασμένος από όλη την ανθρωπότητα απάνθρωπος και απαράδεκτος πόλεμος σε βάρος αθώων ανθρώπων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβ.

Τέλος, καλοσώρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σητεία τον Εξοχώτατο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η προσευχητική παρουσία του στον ναό απόψε ανάμεσα σε συντοπίτες πιστούς που τον αγαπούν και καμαρώνουν για το πρόσωπό του, και του ευχήθηκε διαρκή τη σκέπη, τη βοήθεια και την προστασία της Παναγίας μας στα υψηλά και ευθυνοφόρα καθήκοντά του στο νευραλγικό Υπουργείο που υπηρετεί.

Εκκλησιάσθηκαν επίσης αρκετοί πιστοί, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Γιαννακάκη.

TOP NEWS