Πατριάρχης Αντιοχείας: Καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια στα εγκαίνια του Ι.Ν Αγίας Σοφίας στη Β. Συρία

  • Dogma
αντιιοχείας

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης Θ’ καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια κατά του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας και μάλιστα την ώρα των εγκαινίων, η οποία συνέβη στην πόλη Σουκαϊλαμπίγια της Βόρειςα Συρίας και σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδεται σε ένοπλες ομάδες ανταρτών. 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μητροπολίτη Χάμα Νικόλαο Μπααλμπάκι, υπογράμμισε ότι τα παιδιά της Σουκαϊλαμπίγια πληρώνουν με αίμα το τίμημα της πίστης τους και ότι η τρομοκρατική επίθεση είναι φτηνή, καταδικαστέα και αξιοθρήνητη.

“Τα παιδιά μας στη Σουκαϊλαμπίγια πληρώνουν το τίμημα της πίστης τους με αίμα. Αυτό που συνέβη στη Σουκαϊλαμπίγια είναι μια φτηνή και καταδικαστέα τρομοκρατική ενέργεια”, ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο  Πατριάρχης κ.Ιωάννης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα 12 άτομα, όταν UAV που εκτόξευσαν αντάρτες έπληξε χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή εγκαινίων εκκλησίας στην επαρχία Χάμα.

Αρχικά, το πρακτορείο έκανε λόγο για δύο νεκρούς και δώδεκα τραυματίες εξαιτίας «ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον θρησκευτικής συγκέντρωσης στην πόλη Σουκαϊλαμπίγια, κοντά στη Χάμα.

Η επίθεση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορειο Ειδήσεων, σημειώθηκε δύο ημέρες μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, στην επαρχία Ιντλίμπ, το έσχατο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη Συρία.

TOP NEWS