Ροδίτικα Πιταρούδια: Οι πιο νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες που θα δοκιμάσετε!

  • Dogma
πιταρούδια

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή από τη Ρόδο είναι ιδανική για όσους νηστεύουν τον Δεκαπενταύγουστο, αφού μπορείτε να παραλείψετε τη μυζήθρα ή να τη αντικαταστήσετε με νηστίσιμο κίτρινο τυρί.

Αυτή η παραδοσιακή συνταγή από τη Ρόδο είναι ιδανική για όσους νηστεύουν τον Δεκαπενταύγουστο, αφού μπορείτε να παραλείψετε τη μυζήθρα ή να τη αντικαταστήσετε με νηστίσιμο κίτρινο τυρί.

Υλικά:

1 κιλό ρεβύθια
4 αυγά
100 γρ. αλεύρι
200 γρ. ξερή μυζήθρα (ή νηστίσιμη εναλλακτική)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Μουλιάζετε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε.
Βράζετε τα ρεβύθια για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
Σε γουδί ή με πιρούνι, σπάτε τα ρεβύθια λίγο-λίγο μέχρι να λιώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ρεβύθια με τα αυγά, το αλεύρι, τη μυζήθρα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
Πλάθετε τα πιταρούδια με κουτάλι, αλευρώνετε αν θέλετε, και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Απολαύστε τους ζεστούς, μυρωδάτους και τραγανούς ρεβυθοκεφτέδες που κρύβουν όλη τη γεύση της Ρόδου!

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά – Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» των Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.

TOP NEWS