Αγιορείτικη σκορδαλιά: Η ταπεινή συνταγή σε μια αναπάντεχη γαστρονομική εκδοχή
Μια αγιορείτικη συνυταγή σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό που μεταμορφώνει την παραδοσιακή, συχνά παρεξηγημένη, σκορδαλιά σε ένα πιάτο υψηλής γαστρονομικής αξίας.
Στην αγιορείτικη σκορδαλιά, το σπανάκι και τα καρύδια συναντιούνται σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό που μεταμορφώνει την παραδοσιακή, συχνά παρεξηγημένη, σκορδαλιά σε ένα πιάτο υψηλής γαστρονομικής αξίας.
Υλικά:
1,5 φλιτζάνι σπανάκι, πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο
1,5 φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
Ξύδι ή χυμός λεμονιού
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αν διαθέτουμε μπλέντερ, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβαίνοντας στη μεσαία. Εναλλακτικά, μπορούμε να την ετοιμάσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, κοπανίζοντάς τα στο γουδί, για ακόμη πιο αυθεντικό αποτέλεσμα.