Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας
νερό 125 gr γάλα πλήρες 100 gr βούτυρο 1 κ.γ. ζάχαρη1/2κ.γ. αλάτι 150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 μέτρια αυγά χτυπημένα ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 220 grσοκολάτα 60%-70% π εριεκτικότητα σε κακάο 40 gr βούτυρο2 κ.σ. μέλι120-150 gr γάλα (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε) Παγωτό βανίλια Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το γέμισμα Εκτέλεση ΓΙΑ […]
νερό 125 gr
γάλα πλήρες 100 gr
βούτυρο 1 κ.γ.
ζάχαρη
αλάτι 150 gr
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μέτρια αυγά χτυπημένα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
εριεκτικότητα σε κακάο
μέλι
γάλα (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε)
Παγωτό βανίλια
Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το γέμισμα
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
-
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να μοιάζει το μείγμα με πουρέ πατάτας στην όψη και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ανοιχτή επιφάνεια να κρυώσει ελαφρά.
- Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά σταδιακά, ανακατεύοντας με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και μεταξένιο.
- Βάζουμε τη ζύμη για σου μέσα σε κορνέ και κόβουμε τρύπα με διάμετρο 1,5 εκ.
- Σε ταψί με λαδόκολλα ψησίματος κόβουμε σουδάκια με διάμετρο 3 εκ.
- Αραιά μεταξύ τους.
- Βρέχοντας τα ακροδάχτυλα ισιώνουμε την επιφάνεια από τα σου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190ºC για 15΄ να πάρουν όγκο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ περίπου επιπλέον, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Μόλις μπορούμε να τα πιάσουμε, μετά από λίγα λεπτά, κάνουμε με μαχαιράκι μυτερό τρύπα στη βάση τους για να μην λασπώσουν εσωτερικά.
- Φανταστείτε, τα σου γίνονται σαν μπαλονάκια που κρατάνε μέσα τη θερμοκρασία από το ψήσιμο και στο τέλος θα νοτίσουν μέσα.
- Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Αν δεν τα καταναλώσετε όλα, βάλτε στα σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.