Προφιτερόλ με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας

  • Δόγμα

νερό 125 gr γάλα πλήρες 100 gr βούτυρο 1 κ.γ. ζάχαρη1/2κ.γ. αλάτι 150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 μέτρια αυγά χτυπημένα ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 220 grσοκολάτα 60%-70% π εριεκτικότητα σε κακάο 40 gr βούτυρο2 κ.σ. μέλι120-150 gr γάλα (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε) Παγωτό βανίλια Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το γέμισμα Εκτέλεση ΓΙΑ […]

νερό 125 gr

γάλα πλήρες 100 gr

βούτυρο 1 κ.γ.

ζάχαρη

αλάτι 150 gr

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 μέτρια αυγά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

σοκολάτα 60%-70% π

εριεκτικότητα σε κακάο βούτυρο

μέλι

γάλα (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε)

Παγωτό βανίλια

Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το γέμισμα

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ

    1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
    2. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε από τη φωτιά.
    3. Προσθέτουμε το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να μοιάζει το μείγμα με πουρέ πατάτας στην όψη και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    4. Απλώνουμε το μείγμα σε ανοιχτή επιφάνεια να κρυώσει ελαφρά.
  1. Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά σταδιακά, ανακατεύοντας με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και μεταξένιο.
  2. Βάζουμε τη ζύμη για σου μέσα σε κορνέ και κόβουμε τρύπα με διάμετρο 1,5 εκ.
  3. Σε ταψί με λαδόκολλα ψησίματος κόβουμε σουδάκια με διάμετρο 3 εκ.
  4. Αραιά μεταξύ τους.
  5. Βρέχοντας τα ακροδάχτυλα ισιώνουμε την επιφάνεια από τα σου.
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190ºC για 15΄ να πάρουν όγκο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ περίπου επιπλέον, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  7. Μόλις μπορούμε να τα πιάσουμε, μετά από λίγα λεπτά, κάνουμε με μαχαιράκι μυτερό τρύπα στη βάση τους για να μην λασπώσουν εσωτερικά.
  8. Φανταστείτε, τα σου γίνονται σαν μπαλονάκια που κρατάνε μέσα τη θερμοκρασία από το ψήσιμο και στο τέλος θα νοτίσουν μέσα.
  9. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  10. Αν δεν τα καταναλώσετε όλα, βάλτε στα σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.

Πηγη: https://www.argiro.gr/

TOP NEWS