Φανουρόπιτα της Αργυρώς

  • Δόγμα

λικά Λήψη Υλικών 280 grελαιόλαδο απαλό (ή ηλιέλαιο) 290 grψιλή ζάχαρη 110 grγλυκό κρασί 330 grχυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κ.γ.σόδα Κανελογαρίφαλα 4 φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραµ) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 60 grσουσάμι 140 grσταφίδες ανάμεικτες 120 grκαρύδια ψιλοκομμένα ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ 1 κ.γ.γεμάτο κανέλα 1/2 κ.γ.γαρίφαλο 1/3 κ.γ.μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Σε […]

λικά

ελαιόλαδο απαλό (ή ηλιέλαιο)

ψιλή ζάχαρη

γλυκό κρασί

χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

σόδα

Κανελογαρίφαλα

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραµ)

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

σουσάμι

σταφίδες ανάμεικτες

καρύδια ψιλοκομμένα

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

γεμάτο κανέλα

γαρίφαλο

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
    2. Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα για 2 με 3 λεπτά να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
    3. Προσθέτουμε το κρασί κι ανακατεύουμε το μίγμα.
    4. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι σε μια κανάτα και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ με το μίγμα, γιατί φουσκώνει και χύνεται ο χυμός.
    5. Ανακατεύουμε το πορτοκάλι μέσα στα υλικά.
    6. Προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε.
    7. Το μίγμα για τη φανουρόπιτα θα μοιάζει με χυλό.
    8. Θα χρησιμοποιήσουμε ελαφρά λαδωμένο ταψί 30×24 εκ.
    9. Αν χρησιμοποιήσετε σουσάμι, πασπαλίζετε το μισό στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Το υπόλοιπο θα το πασπαλίσετε στην επιφάνεια της.

ΨΗΣΙΜΟ

    1. Έχουμε προθερμάνει καλά τον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 170°C βαθμούς και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
    2. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C βαθμούς, στην μεσαία σχάρα για περίπου μία ώρα.
    3. Πριν την βγάλουμε τη φανουρόπιτα από το φούρνο, τσεκάρουμε το κέντρο της με μαχαίρι, να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε σωστά. Το μαχαίρι πρέπει να βγαίνει στεγνό από ζύμη.
    4. Αφού ψηθεί, θα φουσκώσει και θα διπλασιαστεί σε όγκο, η επιφάνεια της θα ροδίσει καλά.

Πηγή: https://www.argiro.gr/

TOP NEWS