Η Παναγία Δημιοβίτισσα επέστρεψε στη Μονή της – Προσκύνημα, προσευχή και μνήμη του σεισμού του 1986
Το πρωί του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου, μετά το καθιερωμένο δεκαήμερο προσκύνημα στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Φαρών στην Καλαμάτα, αναχώρησε για την Ιερά Μονή Δημιόβης η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας.
Η αναχώρηση της ιεράς εικόνας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης και πλήθους πιστών. Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτου Φιλίππου Χαμαργιά. Στην ακολουθία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρωτοσύγκελλος και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών μετέβησαν στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κροντήρη, στο μνημείο των θυμάτων του φονικού σεισμού της 13ης Σεπτεμβρίου 1986. Εκεί τελέσθηκε Τρισάγιο στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφή, με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από την αποφράδα εκείνη ημέρα. Ο Δήμαρχος κατέθεσε ανθοδέσμη στο μνημείο, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων.