Ο Βουλγαρίας Δανιήλ στο Διεθνές Συνέδριο «Θεολογία» στη Θεσσαλονίκη

  • Dogma
πατριάρχης

Το Διεθνές Συνέδριο «Θεολογία»  διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ και τον Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγόριο, θα συμμετάσχει στο Β΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του περιοδικού Θεολογία, με θέμα «Η Ορθόδοξη θεολογία και η ‘οντολογία’ της τεχνολογίας: ανθρωπολογικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές συνέπειες». Το Διεθνές Συνέδριο «Θεολογία»  διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ψηφοφορία στη Σύνοδο, με την πλειοψηφία των Ιεραρχών να τάσσονται υπέρ της συμμετοχής. Στην απόφαση συνέπραξαν, εκτός του Πατριάρχη, οι Μητροπολίτες Αμερικής, Καναδάς και Αυστραλίας Ιωσήφ, Μεγάλου Τυρνόβου Γρηγόριος, Λόβετς Γαβριήλ, Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας Ιωάννης, καθώς και Νευροκοπίου Σεραφείμ.

Αντιθέτως, οι Μητροπολίτες Φιλιππουπόλεως Νικόλαος, Ρούσσε Ναούμ, Στάρα Ζαγκόρας Κυπριανός, Δοροστόλου Ιάκωβος και Σλίβεν Αρσένιος ψήφισαν κατά, ενώ από τη συνεδρίαση απουσίασαν οι Μητροπολίτες Πλέβεν Ιγνάτιος και Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος.

TOP NEWS