Εορτή της Αναλήψεως στην Τρίπολη

  • Dogma
αναλήψεως

Η μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου έδωσε την ευκαιρία στους πιστούς  για μία ακόμα χρονιά να συναχθούν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου, στην θέση «Βράχος της Αναλήψεως» άνω της Τριπόλεως, εξωκκλήσιο το οποίο έχουν υπό την προστασία τους οι φίλοι και τα μέλη του «Συλλόγου των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων».

Την Παραμονή της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, Τετάρτη 24η Μαίου 2017 το εσπέρας τελέσθηκε η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, παρουσία φιλέορτων χριστιανών, οι οποίοι αψήφησαν την κακοκαιρία και την δυνατή βροχή, ενώ ανήμερα από πρωίας τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Η εορτή της Αναλήψεως είναι το επισφράγισμα του λυτρωτικού έργου του Χριστού και το θριαμβευτικόν επιστέγασμα των όσων έπραξεν ο Κύριος υπέρ των ανθρώπων.
Ο Χριστός ανελήφθη εν δόξη συμφώνως με το θείον σχέδιον, ενώνοντας την γην με τον ουρανόν και τους ανθρώπους με τον Θεόν.

Η Ανάληψις δεν σημαίνει βεβαίως χωρισμόν του Κυρίου από τους ηγαπημένους Του Μαθητάς και τους ανθρώπους, και μετά την Ανάληψίν Του παρέμεινε ηνωμένος συμφώνως προς την υπόσχεσίν Του: «Και ιδού εγώ μεθ᾿ υμών ειμι πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν».

unnamed unnamed (5) unnamed (4) unnamed (3) unnamed (2)

TOP NEWS