Αυτό είναι το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την πρωινή προσευχή στα σχολεία

  • Dogma

Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και αρκετοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις επικαλούμενοι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία. Το dogma.gr σας παρουσιάζει το Προεδρικό Διάταγμα που, όπως ανέφερε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προβλέπει την πρωινή προσευχή στα σχολεία.

Η πρωινή προσευχή στα σχολεία, λοιπόν, συνεχίζει να προβλέπεται στο άρθρο 13 παρ. 5 εδάφιο α του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 (ΦΕΚ Α’ 161/1998), ενώ η συγκεκριμένη διάταξη επαναλαμβάνεται στην Εγκλύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία υπενθυμίζει ότι: «Τέλος εφαρμόζονται οι προβλέψεις του Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’), άρθρο 13, παρ. 5, εδάφιο α και β και παρ. 10, εδάφιο δ». Ειδικότερα, κατά το άρθρο 13 παρ. 5 εδάφιο α του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 προβλέπεται ότι: «α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν……».

stigmiotypo-othonis-78

Γίνεται σαφές, άλλωστε, ότι εκτός από την πρωινή προσευχή οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν και στις Θείες Λειτουργίες, σύμφωνα με σχετική παράγραφο για τον εκκλησιασμό τους.

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS