Απίστευτο περιστατικό: «Ποιος έφερε τα λουλούδια μέσα στο χειρουργείο»

  • Dogma
ζώνη

Διαβάστε τη συγκλονιστική αφήγηση του σεβασμιωτάτου επισκόπου πρ. Ερζεγοβίνης κ.κ. Αθανασίου [Γιέβτιτς] στην τράπεζα της Ιεράς Μ. Μονής Βατοπαιδίου, για ένα φοβερό θαύμα της Τίμιας Ζώνης! Το γεγονός έχει καταγραφεί στο βιβλίο «Θαύματα της Αγίας Ζώνης».

Είναι για μένα πάντα μεγάλη ευλογία να έρχομαι στο Όρος, το Περιβόλι της Παναγίας και στο Βατοπαίδι το αγαπητό. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να σας αναφέρω ένα θαύμα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας.

Ο φίλος και ακαδημαϊκός Ε.Σ., καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Μικρασιάτης με πέντε παιδιά, έχει έναν αδελφό τον Κώστα, που έχει ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια στην καρδιά. Υπάρχει ένα μικρόβιο, που για επτά με εννέα ημέρες προσβάλλει την καρδιά. Τις άλλες δέκα ημέρες, που πεθαίνει το μικρόβιο αυτό, προκαλεί κάτι φοβερές αντιδράσεις στο μυοκάρδιο και υποφέρει άλλες 20 ημέρες, και τελικά καταστρέφεται η καρδιά.

Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι γιατροί. Αν αντέξει η καρδιά, που συνήθως αυτό δεν συμβαίνει, τότε θα υπάρχουν φοβερές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς. Αν επιζήσει ο ασθενής, ή κάνουν μεταμόσχευση ή κάτι άλλο πολύπλοκο, που δεν θυμάμαι πως ονομάζεται.

Τόσο ζημιώνεται η καρδιά, που οι γιατροί δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε, μόνον παρακολουθούν την κατάσταση από μηχανήματα.

Με ειδοποιεί ο κ. Σ. να προσευχηθούμε όλοι. Αφού πέθανε το μικρόβιο κάπου στις 13-14 ημέρες, αποφάσισαν οι γιατροί με την συναίνεση των γονέων να ανοίξουν το στήθος, για να βοηθήσουν την καρδιά από κοντά. Τα μηχανήματα έδειχναν ότι η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη.

Ήρθαν στο χειρουργείο και οι γονείς και ο φίλος του κ. Ε.Σ. και ο δικός μας γιατρός, ο νεφρολόγος Χαράλαμπος Σταθάκης, που είναι διευθυντής στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Είναι πολύ πιστός άνθρωπος και έχει μία κλωστή από την Τιμία Ζώνη, δεν ξέρω από πού. Είναι σε ένα κουτάκι που χωράει στην παλάμη.

Τον ντύσανε να μπει στο χειρουργείο μαζί με τους γονείς. Αυτός πλησιάζει, και με το χέρι βάζει από έξω από την καρδιά την Τιμία Ζώνη, πριν ανοίξουν το στήθος.

Τότε λέει η προϊσταμένη απότομα:

– Ποιος έφερε λουλούδια εδώ; Δεν επιτρέπεται λουλούδια να μυρίζουν μέσα στο χειρουργείο.

Γέμισε από ευωδία το χειρουργείο. Όλοι κοίταζαν ποιος έφερε λουλούδια. Ο Χαράλαμπος αποτράβηξε το χέρι του και στάθηκε. Άνοιξαν το στήθος του παιδιού και η καρδιά άρχισε να πάλλει. Άρχισε να ανανεώνεται. Η καρδιά του παιδιού δεν χρειαζόταν τίποτα μετά.

Το παιδί είναι καλά. Το είδα τώρα πρόσφατα. Εννέα χρονών είναι ο Θοδωρής. Όλοι το απέδωσαν σε θαύμα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας.

Ο δε Χαράλαμπος λέει:

– Βρε παιδιά, έχουν πολλή πίστη οι γονείς του.

Πράγματι έχουν πίστη αλλά το θαύμα είναι της Παναγίας.

Από το βιβλίο: “Θαύματα της Αγίας Ζώνης” (έκδοση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου).

Διαβάστε επίσης:Ηχητικό ντοκουμέντο- Επιστήμονες αποκαλύπτουν την εμπειρία του να βρίσκεσαι στην Αγιά Σοφιά πριν 1.500 χρόνια!

TOP NEWS