Αποκατάσταση της αλήθειας: Πώς είναι σήμερα οι «παπαροκάδες»;

  • Dogma
παπαροκάδες

Με αφορμή αναρτήσεις στο διαδίκτυο με τον γενικότερο τίτλο «Τι κάνουν σήμερα οι Παπαροκάδες», η ιερά μονή Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ εξέδωσε ανακοίνωση που διαψεύδει τα δημοσιεύματα.

Στην ανακοίνωση της Μονής, όπου εγκαταβίωναν οι «παπαροκάδες» αναφέρεται ότι πρόκειται για την αναπαραγωγη ενός παλιού δημοσιεύματος του 2006 ή 2007. Τότε οι μοναχοί στο Τρίκορφο ήταν 10 και όντως αναχώρησαν τρεις χωρίς να διαπληκτιστούν μετά του Ηγουμένου ή μετ’ άλλων μοναχών. Σήμερα οι μοναχοί στο Τρίκορφο Φωκίδος είναι 25 εκ των οποίων ο μεν Ηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος είναι Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος, 12 εξ αυτών είναι ιεροκήρυκες της αυτής Ι. Μητροπόλεως και οι υπόλοιποι απλοί μοναχοί.

Επίσης, οι τρεις αυτοί μοναχοί που αναφέρει το παλαιό δημοσίευμα ζήτησαν τότε κανονικά απολυτήρια και γράφτηκαν στα μοναχολόγια της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος και από εκεί απεχώρησαν πάλι για να μετατεθούν στην Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, όταν Επίσκοπος εκεί ήταν ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

ε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «δεν είναι πρώτη φορά που κάποιοι προδίδουν και εγκαταλείπουν το ράσο. Πρώτος το έκανε ο Ιούδας, ο οποίος εγκατέλειψε τον Χριστό μας και φυσικά τον πούλησε και τον πρόδωσε. Αλλά και ο Απόστολος Παύλος μας λέει στην Αγία Γραφή ότι ο μαθητής του Δημάς τον εγκατέλειψε και επέστρεψε στην κοσμική ζωή. Αλλά και από το Άγιον Όρος και από άλλα Μοναστήρια ανά μέσω των αιώνων έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Τι το παράξενο το ότι συνέβηκε και στο δικό μας Μοναστήρι προ δεκαετίας και πλέον; Έφυγαν τρεις το 2005 και ήρθαν από τότε άλλοι 18».

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Το Μοναστήρι σήμερα έχει 25 μοναχούς και συνεχίζει κανονικά τη ζωή του και θα την συνεχίζει. Οι προδότες που προδίδουν την αποστολή τους, τον Χριστό, την Εκκλησία και την Ελλάδα δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν.

4 MoniNees001 MoniNees002

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ