Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την Ουκρανία: «Είμαι βαθειά συγκλονισμένος. Να πρυτανεύσει η σύνεση»

  • Δόγμα

«Εύχομαι και προσεύχομαι λοιπόν να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα, να πρυτανεύσει  η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία.»

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, και φυσικά προς τους χιλιάδες ομογενείς μας στη χώρα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, αναφορικά με το ζήτημα της ρωσικής εισβολής και επίθεσης στην Ουκρανία.

Ο κ. Ιερώνυμος κάνει αναφορά στο ανθρώπινο στοιχείο, τόσο ως κληρικός όσο και ως άνθρωπος, και αναφέρεται στις δραματικές στιγμές που ζουν τόσοι άνθρωποι, κυρίως δε άμαχοι και μικρά παιδιά.

Συμπλήρωσε δε, ότι προσεύχεται ώστε γρήγορα να τερματιστούν οι στρατιωτικές εχθροπραξίες, να πρυτανεύσει η λογική και να επανέλθουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στις κανονικές συνθήκες της καθημερινότητάς τους.

Ακολουθεί η δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος και οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς αδελφούς μας, ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, και φυσικά προς τους χιλιάδες ομογενείς μας στη χώρα.

Οφείλω μάλιστα να σας πω ότι συγκλονίστηκα ως άνθρωπος και ως κληρικός, βλέποντας την εικόνα ενός μικρού παιδιού που με δάκρυα στα μάτια λέει ότι δεν θέλει να πεθάνει και ότι θέλει ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν, αλλά και την εικόνα ενός πατέρα που με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά την κόρη του και τη σύζυγό του που φεύγουν αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο.

Εύχομαι και προσεύχομαι λοιπόν να σταματήσει αυτός ο πόλεμος τώρα, να πρυτανεύσει η σύνεση και η λογική και να γίνει αντιληπτό ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να διευθετηθούν και να επιλυθούν μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση και ποτέ με τη βία.»

TOP NEWS