Χωρίσαμε… τα βρήκαμε και θέλουμε να ξαναπαντρευτούμε – Πώς γίνεται

  • Dogma
γάμος

Τι γίνεται όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι χωρίζει και η ζωή τα φέρνει έτσι που ξανασμίγει; Πολλοί νομίζουν πως το επόμενο βήμα είναι ένας ακόμη γάμος. Η κυρία ξαναφορά το νυφικό της ο κύριος το κοστούμι του και μαζί με κουμπάρο και παπά ξανανεβαίνουν τα σκαλιά της Εκκλησίας. Είναι όμως έτσι;

Μπορεί για πολλούς η επανάληψη του γάμου ενός ζευγαριού το οποίο είχε χωρίσει να ακούγεται αρκετά ρομαντικό, αλλά η Εκκλησία έχει άλλη άποψη. Ένα ζευγάρι που έχει χωρίσει, μπορεί φυσικά να ξαναλάβει την ευλογία της Εκκλησίας και να επιστρέψει στην «γάμου κοινωνία» αλλά το Μυστήριο, δεν επαναλαμβάνεται.

Γι αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η «ανασύσταση γάμου». Μια ιδιαίτερα σύντομη τελετή, χωρίς «Ησαΐα» ρύζια και κουφέτα που απλά επιβεβαιώνει και θρησκευτικά την επανασύνδεση του ζεύγους.

Όπως είπαν στο dogma.gr οι υπεύθυνοι του γραφείου γάμων και διαζυγίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι περιπτώσεις ανασυστάσεως γάμων είναι ελάχιστες. Μέσα σε έναν χρόνο δεν ξεπερνούν τις 10 με 15 εντός της Αρχιεπισκοπής, αφού δυστυχώς ο αριθμός αυτών που εμμένουν στην απόφαση του διαζυγίου είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν που έστω και μετά το δικαστήριο βρίσκουν τον τρόπο να ξαναζωντανέψουν τον γάμο τους.

Κουμπάρος εξακολουθεί να θεωρείται αυτός που άλλαξε τις βέρες στον αρχικό γάμο. Αρκεί βέβαια να μην ήταν αυτός η… αιτία του διαζυγίου.

Διαβάστε επίσης: Γιατί στο γάμο ψάλλουμε το «Ησαΐα χόρευε»

Συγκλονιστικό θαύμα στον Πανάγιο Τάφο!

TOP NEWS