«Χρόνος…’22» : Ένα επίκαιρο εφηβικό μυθιστόρημα

  • Dogma
χρόνος

Το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της συγγραφέως Ελένης Πουλημένου με τον τίτλο «Χρόνος…’22».

Το βιβλίο «Χρόνος…’22», είναι ένα ενδιαφέρον εφηβικό μυθιστόρημα, που εκδίδεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Όπως σημειώνει η ίδια η συγγραφέας, «το μυθιστόρημα «Χρόνος…’22» είναι ένα απροσδόκητο ταξίδι στον χρόνο, με αφετηρία το 1922 και απόληξη το 2022. Οι συντεταγμένες του ταξιδιού είναι η Ελλάδα, από τη Σμύρνη του 1922 ως τον Πειραιά και την Αθήνα του 2022. Δύο έφηβοι, ο Πέτρος και η Ερατώ, φυγαδεύονται από τη Σμύρνη το 1922 για να γλιτώσουν από τις σφαγές. Ταξιδεύουν στον χρόνο και φτάνουν στον Πειραιά, το 2022. 100 χρόνια μετά, είναι ακόμη έφηβοι. Καλούνται, όμως, να προσαρμοστούν σε μια νέα εποχή που, σε αντίθεση με αυτούς, έχει αλλάξει πολύ.

Τι έχει μεταβληθεί μέσα σε μία αιωνιότητα; Τι παραμένει αναλλοίωτο; Τι μπορεί να προσφέρει το παλιό στο νέο; Αξίζει να αναμείξεις το παρελθόν με το παρόν για να φτιάξεις το μέλλον; Τι απαντούν οι δύο Μικρασιάτες έφηβοι σε όλα αυτά; Τι απαντούν οι σημερινοί έφηβοι; Τι απαντούν οι Έλληνες και τι ο κάθε Άνθρωπος;».

Διατίθεται  στο Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας. H τιμή του ανέρχεται στο 10 €. Για τις ενορίες, τις Ι. Μητροπόλεις και για τους κατηχητές υπάρχει ειδική τιμή των 8 €. Για παραγγελίες υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2130184431 ή στο email: katixisi@neotita.gr.

TOP NEWS