Δείτε τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίστηκαν ποτε

  • Dogma
χριστουγεννιάτικο

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1833, όταν το έφερε Όθωνας, στολίζοντας το πρώτο έλατο στα ανάκτορα του Ναυπλίου. Έκτοτε ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει γίνει σχεδόν μια ιεροτελεστία με τη φαντασία ορισμένες φορές να καλπάζει και να μας αφήνει άφωνους!

Το dogma.gr σήμερα εντόπισε τα πιο περίεργα και «εναλλακτικά» χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν στολιστεί στα πέρατα της γης. Ακολουθήστε αυτό το μοναδικό φωτογραφικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι!

Χριστουγεννιάτικό δέντρο από ανακυκλωμένο ξύλο

RakvereΠολλές οικολογικές οργανώσεις (δικαιολογημένα) στρέφονται ενάντια στην κοπή των δέντρων, για αυτό και μία ομάδα φοιτητών από την Εσθονία, σε μια προσπάθεια να περάσει το δικό της μήνυμα, στόλισε ένα δέντρο ύψους 10 μέτρων,  κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο ξύλο.

 Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Floating Tree RioΣτη χώρα του καφέ και της Σάμπα, φαίνεται πως ξέρουν καλά πως να γιορτάζουν και να εντυπωσιάζουν. Το ύψους 85 μέτρων τεράστιο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτισμένο από  3.1 εκατομμύρια λαμπάκια, υπήρξε μια περίτρανη απόδειξη.

 Το πιο «ζαχαρένιο» δέντρο στη Σιγκαπούρη

Singapore Candy ChristmasTo συγκεκριμένο δέντρο δεν ενδείκνυται για όσους έχουν ανεβασμένο ζάχαρο, καθώς είναι στολισμένο με εκατοντάδες λαχταριστά ζαχαρωτά και γιγαντιαία γλειφιτζούρια.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τουβλάκια… LEGO

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο από Lego στον κόσμο (2)

Τα αγαπημένα παιδικά τουβλάκια LEGO που έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών, επιστρατεύτηκαν για να δημιουργήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με ύψος που ξεπερνά τα 10 μέτρα!

Για το  δέντρο χρησιμοποιήθηκαν 600.000 τουβλάκια Lego που συνθέτουν 172 κλαδιά. 1200 Χριστουγεννιάτικες μπάλες που αποτελούνται επίσης από Lego, κατασκευάστηκαν από παιδιά του δημοτικού, πριν κρεμαστούν από το ιδιαίτερο αυτό δέντρο που χρειάστηκε συνολικά δύο μήνες για να στηθεί.

 Το «ανθρώπινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο όμως συνέβη κάποτε στην Ονδούρα. 2.945 άτομα συμμετείχαν σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό project σχηματίζοντας με τα σώματά τους ένα πανέμορφο «ανθρώπινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα,  επειδή η προσπάθεια τους στέφθηκε από επιτυχία κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στα διάσημα ρεκόρ Guinness!

Το δέντρο από άμμο, Φλόριντα

περίεργα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Στη Φλόριντα επέλεξανα να φτιάξουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αποκλειστικά από άμμο. Χρειάστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 600 τόνοι άμμο για να καταφέρουν να φτιάξουν το 10 μέτρων ύψους δέντρο.

Το δέντρο από φανάρια, Αγγλία

περίεργα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Στο Λονδίνο  στολίζουν τα φανάρια τους! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από φανάρια, ήταν έμπνευση του Γάλλου γλύπτη Pierre Vivant το 1993. Το 8 μέτρων ύψους δέντρο, αποτελείτο απο 75 φανάρια, τα οποία μπορούσαν να χειρίζονται από υπολογιστή.

TOP NEWS