Δείτε τα πιο περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίστηκαν ποτε

  • Dogma
χριστουγεννιάτικο

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1833, όταν το έφερε Όθωνας, στολίζοντας το πρώτο έλατο στα ανάκτορα του Ναυπλίου. Έκτοτε ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει γίνει σχεδόν μια ιεροτελεστεία με τη φαντασία ορισμένες φορές να καλπάζει.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να ξεχωρίσουν για τη μοναδικότητα των υλικών κατασκευής και τον εναλλακτικό χαρακτήρα τους, αλλά κυρίως για το ομολογουμένως περίεργο και συγχρόνως μαγευτικό θέαμα που προσφέρουν.

Εντοπίσαμε κάποια από τα πιο  «εναλλακτικά» και συγχρόνως περίεργα χριστουγεννιάτικα δέντρα που έχουν υπάρξει πότε…

Χριστουγεννιάτικό δέντρο από ανακυκλωμένο ξύλο

RakvereΠολλές οικολογικές οργανώσεις (δικαιολογημένα) στρέφονται ενάντια στην κοπή των δέντρων, για αυτό και μία ομάδα φοιτητών από την Εσθονία, σε μια προσπάθεια να περάσει το δικό της μήνυμα, στόλισε ένα δέντρο ύψους 10 μέτρων,  κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο ξύλο.

 Το «ανάποδο» δέντρο σε Mall του Παρισιού

Upside down tree in ParisΣπάζοντας την παράδοση, το πολυτελές δέντρο που κρεμάστηκε από την οροφή του παριζιάνικου εμπορικού κέντρου, εμοιάζει να ίπταται πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Το 25 μέτρων ύψους ανάποδο δέντρο, υπήρξε ένα πρωτότυπο θέαμα, το οποίο κάθε άλλο παρά απαρατήρητο πέρασε

 Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Floating Tree RioΣτη χώρα του καφέ και της Σάμπα, φαίνεται πως ξέρουν καλά πως να γιορτάζουν και να εντυπωσιάζουν. Το ύψους 85 μέτρων τεράστιο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, φωτισμένο από  3.1 εκατομμύρια λαμπάκια, υπήρξε μια περίτρανη απόδειξη.

 Το πιο «ζαχαρένιο» δέντρο στη Σιγκαπούρη

Singapore Candy ChristmasTo συγκεκριμένο δέντρο δεν ενδείκνυται για όσους έχουν ανεβασμένο ζάχαρο, καθώς είναι στολισμένο με εκατοντάδες λαχταριστά ζαχαρωτά και γιγαντιαία γλειφιτζούρια.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τουβλάκια… LEGO

Sydney-LEGO-Christmas-Tree-LightsΤα αγαπημένα παιδικά τουβλάκια LEGO που έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές παιδιών, επιστρατεύτηκαν στο μακρινό Σύδνεϋ της Αυστραλίας για να δημιουργηθεί ένα άκρως εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μια ομάδα πέντε καλλιτεχνών δούλεψαν πολύ σκληρά για να δημιουργήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 10 μέτρων  από 500.000 τουβλάκια!

 Το «ανθρώπινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο!

HONDURAS-GUINNESS-HUMAN-CHRISTMAS-TREEΜπορεί να μοιάζει απίστευτο όμως συνέβη κάποτε στην Ονδούρα. 2.945 άτομα συμμετείχαν σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό project σχηματίζοντας με τα σώματά τους ένα πανέμορφο «ανθρώπινο» χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα,  επειδή η προσπάθεια τους στέφθηκε από επιτυχία κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στα διάσημα ρεκόρ Guinness!

Το δέντρο από άμμο, Φλόριντα

περίεργα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Στη Φλόριντα επέλεξανα να φτιάξουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αποκλειστικά από άμμο. Χρειάστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ, 600 τόνοι άμμο για να καταφέρουν να φτιάξουν το 10 μέτρων ύψους δέντρο.

Το δέντρο από φανάρια, Αγγλία

περίεργα Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Στο Λονδίνο  στολίζουν τα φανάρια τους! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο από φανάρια, ήταν έμπνευση του Γάλλου γλύπτη Pierre Vivant το 1993. Το 8 μέτρων ύψους δέντρο, αποτελείτο απο 75 φανάρια, τα οποία μπορούσαν να χειρίζονται από υπολογιστή.

Διαβάστε επίσης: Πώς έλεγαν το “χριστουγεννιάτικο” δέντρο στην αρχαία Ελλάδα

 

 

TOP NEWS