Δείτε την πιο… παγωμένη εκκλησία του κόσμου!

  • Dogma
εκκλησία

Η … παγωμένη Εκκλησία, στο Mitterfirmiansreut της Γερμανία, είναι αναμφίβολα ένας τόπος λατρείας από εκείνους που δε συναντάς καθημερινά… Είναι φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από πάγο, με κόστος που άγγιξε τα 100.000 ευρώ, ενώ η κατασκευή της ξεκίνησει ως πράξη διμαρτυρίας.

Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή, η παράδοση  ξεκίνησε το 1911 όταν οι κάτοικοι του Mitterfirmiansreut στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, αποφάσισαν να χτίσουν μια εκκλησία εξ ολοκλήρου από… πάγο, ως πράξη διαμαρτυρίας, καθώς δεν υπήρχε άλλη εκκλησία εκεί κοντά!

Οι πιστοί, μάλιστα, ήταν αναγκασμένοι να διανύουν με τα πόδια μια απόσταση 90 λεπτών, έως τη γειτονική πόλη Mauth, προκειμένου να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη λειτουργία!

Εν έτη 2011 οι κάτοικοι του μικρού χωριού αποφάσισαν να τιμήσουν τους προγόνους τους, χτίζοντας μια «παγωμένη εκκλησία»!

Το κόστος της κατασκευής άγγιξε τα 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Alfons Doeringer.

Ο πρωτότυπος αυτός τόπος λατρείας έχει μήκος σχεδόν 20 μέτρα, ενώ για την περάτωση αυτής της ιδιότυπης κατασκευής απαιτήθηκαν 1.388 κυβικά μέτρα χιονιού!

Πλήθος πιστών επιλέγουν να παρακολουθούν την πρωτότυπη «παγωμένη λειτουργία», χωρίς να πτοούνται από τη θερμοκρασία, η οποία συχνά πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν!

εκκλησία

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η προέλευση της λέξης Θεός

TOP NEWS