Δήμαρχος Μεσολογγίου για διχοτόμηση: «Ας σταματήσει εδώ κάθε κουβέντα γύρω από την αλλαγή των ορίων της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας»

  • Δόγμα

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου για τα σενάρια της φημολογούμενης διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

   Του Δημητρίου Π. Λυκούδη, φιλολόγου

Σε μια σύντομη δήλωση, πλην, όμως, περιεκτική, προέβη το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου 2022, ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, σχετικά με τη φημολογούμενη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο κ. Λύρος απάντησε σε σενάρια που διακινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο κυρίως του διαδικτύου, που κάνουν λόγο για πιθανή αλλαγή των ορίων της Μητρόπολης Αιτωλίας και πιθανή μεταφορά της έδρας της από την Πόλη του Μεσολογγίου, όπου και επί σειρά ετών βρίσκεται.

Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα και ο νομός μας πλήττονται και βάλλονται από τεράστια θέματα επιβίωσης, έρχονται κάποιοι, αμέσως μετά την εκδημία του Μητροπολίτη μας να ανακινήσουν θέμα ορίων των Μητροπόλεων και των εδρών!Αναρωτιέμαι:  Αυτό είναι το πρόβλημά τους;  Αυτές είναι οι προτεραιότητες τους;».

Και συμπλήρωσε: «Το Μεσολόγγι  είναι σύμβολο και ιδέα πάνω και πέρα από κάθε μέτρο. Μετουσιώνει με τον πιο δυνατό τρόπο τα μηνύματα της εκκλησίας και της πίστης μας.   Ας σταματήσει εδώ κάθε κουβέντα που κινείται εκτός αρμοδιοτήτων και ας επικεντρωθεί ο καθένας στα μείζονα».

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Δημάρχου Μεσολογγίου:

Ο  Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος σε δήλωσή του για την φημολογούμενη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανέφερε τα εξής:

«Με έκπληξη, προβληματισμό και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες απόψεις και δημοσιεύματα για αλλαγές στα όρια των Μητροπόλεων της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα και ο νομός μας πλήττονται και βάλλονται από τεράστια θέματα επιβίωσης, έρχονται κάποιοι, αμέσως μετά την εκδημία του Μητροπολίτη μας να ανακινήσουν θέμα ορίων των Μητροπόλεων και των εδρών!

Αναρωτιέμαι:  Αυτό είναι το πρόβλημά τους;  Αυτές είναι οι προτεραιότητες τους;

Η  Ιερά  Μητρόπολη μας έχει έδρα, με σαφή όρια  και αυτή η έδρα την τιμά και της δίνει κύρος από το κύρος της .

Το Μεσολόγγι  είναι σύμβολο και ιδέα πάνω και πέρα από κάθε μέτρο.

Μετουσιώνει με τον πιο δυνατό τρόπο τα μηνύματα της εκκλησίας και της πίστης μας.

Ας σταματήσει εδώ κάθε κουβέντα που κινείται εκτός αρμοδιοτήτων και ας επικεντρωθεί ο καθένας στα μείζονα».

TOP NEWS