Δήμος Αθηναίων: Παροχή βιολογικών προϊόντων σε οικονομικά ευάλωτους ΑμεΑ μέσω πιλοτικού προγράμματος

  • Δόγμα

Οι διανομές των βιολογικών πακέτων τροφίμων είναι 3 και θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 30 Σεπτεμβρίου καθώς και στις 15 Οκτωβρίου και προτεραιότητα θα δοθεί σε αιτούντες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη οικονομικά θέση.

Στην υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο προβλέπει τη διάθεση βιολογικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, θα προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΕΑΤΑ σε οικονομικά ευάλωτους ΑμεΑ. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για διανομή των πακέτων σε ευάλωτα οικονομικά άτομα ΑμεΑ, θα ενταχθούν 100 άτομα που ζουν στο δήμο της Αθήνας και έχουν πιστοποιημένη αναπηρία τουλάχιστον 67%.

«Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό διότι δίνει την ευκαιρία στους πιο αδύναμους από τους ευάλωτους να έχουν πρόσβαση στην ποιοτική διατροφή. Στο Δήμο Αθηναίων αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, χρηματοδοτικό εργαλείο, εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να στηρίξουμε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Το κάνουμε με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων. Με ειδική μέριμνα στα άτομα με αναπηρία. Η κοινωνία μας, πάει μπροστά, όταν όλοι προχωράμε μαζί, ισότιμα» δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δικαιούχοι και οι υποβολές αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες με κάθε είδους αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και είδους (κινητική, αισθητηριακή, ψυχική, νοητική ή άλλη) μπορούν να  υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο «Πιλοτικό Πρόγραμμα διανομής αλληλέγγυων πακέτων διατροφής προς πολίτες του Δήμου Αθηναίων με δυσκολίες προσβασιμότητας» έως την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 και ώρα 17.00.

Οι διανομές των βιολογικών πακέτων τροφίμων είναι 3 και θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 30 Σεπτεμβρίου καθώς και στις 15 Οκτωβρίου και προτεραιότητα θα δοθεί σε αιτούντες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη οικονομικά θέση.

Σε περίπτωση δυσκολίας καταχώρησης της αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα, θα παρέχονται υπηρεσίες help desk, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 15/07/2022 μέχρι 19/08/2022, μεταξύ 10:00 – 17:00) στα τηλέφωνα 210 3312001-3.

Πληροφορίες για την αίτηση, μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS