Είναι δυνατόν να γίνονται θαύματα σε άλλες θρησκείες;

  • Dogma
θαύματα

Στις άλλες θρησκείες τα θαύματα είναι διαβολικές ενέργειες;

Στην Παλαιά Διαθήκη βλέπουμε να κάνουν θαύματα και οι ιερείς του Φαραώ. Αυτοί, όταν το ραβδί του Ααρών έγινε φίδι, έκαναν κι αυτοί με τα ραβδιά τους το ίδιο.

Το θαύμα τους, ωστόσο, ήταν διαβολικό, γι’ αυτό το φίδι του Ααρών έφαγε τα δικά τους φίδια.
Ο Χριστός είπε πως πριν το τέλος της ζωής στη γη θα φανερωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες και θα κάνουν σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, αν είναι δυνατό, και τους εκλεκτούς του Θεού(Ματθ. 24,24).

Ο απόστολος Παύλος λέει ότι ο αντίχριστος θα αυτοανακηρυχθεί Θεός και θα κάνει με την ενέργεια του σατανά ψεύτικα σημεία και τέρατα (Β΄ Θεσ. 2,1-12).

Ο ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη γράφει για το θηρίο της γης, που υπηρετεί το θηρίο
της θάλασσας, τον αντίχριστο, ότι θα κάνει σημεία μεγάλα, για να παραπλανά τους ανθρώπους και να τους οδηγεί στην προσκύνηση του αντιχρίστου (13,13-14).

Στα θαύματα των εξωχριστιανικών θρησκειών υπάρχει εντυπωσιασμός και ιδιοτέλεια. Κάποιοι μάγοι εξαφανίζουν αντικείμενα και τα επαναφέρουν. Κάποιοι γκουρού λυγίζουν σίδερα και «υλοποιούν» φανταστικά αντικείμενα. Αυτά τα ψεύτικα θαύματα βοηθούν τα πορτοφόλια των «θαυματοποιών» και δε βοηθούν κανέναν να μετανοήσει και να αγωνισθεί να γίνει καλύτερος.
Τα θαύματα του διαβόλου δένουν τους ανθρώπους στις ψεύτικες θρησκείες και δεν τους αφήνουν να βρουν τον αιώνιο αληθινό Θεό.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις – Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ. 98), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

 

TOP NEWS