Επίσκεψη Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Φρέντη Μπελέρη στη φυλακή των Τιράνων- Διεθνοποίηση του θέματος

  • Δόγμα

Ο Φρέντη Μπελέρης, ένα διακεκριμένο στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία ο οποίος κατά παράβαση κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου και παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές των Τιράνων.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλβανίας πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα προκειμένου να συναντηθεί με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη που παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές των Τιράνων.

Ο Φρέντη Μπελέρης, ένα διακεκριμένο στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία ο οποίος κατά παράβαση κάθε έννοιας του Κράτους Δικαίου και παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές των Τιράνων. Μία προφυλάκιση που συνιστά μία κατάφωρα άδικη και μεροληπτική μεταχείριση κατά ενός εκλεγμένου δημάρχου και δημιουργεί έντονη ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων από πλευρά των αλβανικών αρχών.
Μία απόφαση που εμποδίζει την ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντη Μπελέρη ως Δήμαρχος Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν στον δημαρχικό αξίωμα της πόλης τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τίρανα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης και τον Αλβανό συμπρόεδρο της Μικτής Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας Taulant Balla, στους οποίους έθεσε το ζήτημα της άδικης και συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη

Συναντήθηκε, επίσης στα Τίρανα με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο και τον Βαγγέλη Ντούλε βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου και εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Επισκέφθηκε την πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία και Ελληνική πρεσβεία όπου συναντήθηκε με την πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα Κωνσταντίνα Καμίτση.

TOP NEWS