Επτά νέοι, ωραίοι και πιστοί

  • Dogma
πιστοί

Είναι νέοι, είναι αδιαμφισβήτητα ωραίοι, επώνυμοι, αγαπητοί σε πολλούς και πιστοί. Δε διστάζουν σε κάθε ευκαιρία να αναφερθούν στην πίστη τους στο Θεό ή να μιλήσουν για τις επισκέψεις τους στο Περιβόλι της Παναγιάς. Κάποιοι, ακόμη, κάνουν λόγο και για προσωπικές εμπειρίες σε ανεξήγητα φαινόμενα που μόνο θαύμα θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς.

«Το ταξίδι στο Άγιο Όρος είναι το πιο ωραίο… Ταξίδι μέσα στη ψυχή… Ο καθένας παίρνει το μήνυμα του όταν έρχεται… Αυτό που έχει ανάγκη… Τώρα είμαι πιο έτοιμος. Σε ευχαριστώ…». Αυτό το σχόλιο συνόδευε την φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης.
tsalikis Στιγμιότυπο-οθόνης-69

Πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους άντρες της ελληνικής showbiz. Ο λόγος για τον Νίκο Παπαδάκη. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως κατάγεται από οικογένεια κληρικών. «Έβλεπα τους παππούδες μου και είχα πάντα αγάπη προς την εκκλησία. Πήγαινα στα μοναστήρια, βοηθούσα τον παπά του χωριού όταν ήμουν μικρός, αλλά και μεγάλος που ήμουν» είχε πει χαρακτηριστικά, ενώ είχε αποκαλύψει ότι όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει κληρικός.
nikospapadaks_h_630_450

Ο Στράτος Τζωρτζογλου είχε χαρακτηριστεί αρνητικά από πολλούς δήθεν ότι ασπάστηκε τη Καμπάλα. Ο ίδιος έσπευσε να το διαψεύσει, ενώ οι συχνές επισκέψεις του στο Άγιο Όρος αποδεικνύουν τα λεγόμενά του. «Πηγαίνω συνέχεια στο Άγιο Όρος και είναι λάθος η εικόνα που είχε βγει για εμένα προς τα έξω, ότι δηλαδή ασπάστηκα την Καμπάλα. Η Καμπάλα είναι ένα πνευματικό βιβλίο, την εποχή του Χριστού ήταν οι Καμπαλιστές και ουσιαστικά είναι διατυπωμένα κάποια πράγματα στη σύγχρονη κοινωνία, γι αυτό και την διάβασα. Δεν έφυγα ποτέ από την χριστιανική θρησκεία» είχε δηλώσει παλιαότερα στο  περιοδικό «YOU».
stratos1_h_645_450

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι πρώην πρωταθλητής bodybuilding, έχει σπουδάσει ηλεκτρολογία, αλλά τον έχει κερδίσει ο χώρος του μόντελινγκ και της τηλεόρασης. Έχει δηλώσε σε συνέντευή του ότι παλιότερα πήγαινε στην εκκλησία μηχανικά, αντίθετα τώρα έχει ένα σκοπό. Το δικό του σκοπό. Και είναι ο δρόμος της ψυχικής ηρεμίας.
alexandrouepembasi_h_645_450

Χαραγμένη στη μνήμη μας έχει μείνει η εξομολόγηση του Νίκου Κουρκούλη, ότι στο Άγιο Όρος θεραπεύτηκε από τον καρκίνο. «Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν… ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα» είχε πει ο ίδιος και περιέγραψε πως όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στο Άγιο Όρος οι εξετάσεις υγείας που έκανε ως εκ θαύματος ήταν «καθαρές» και ο ίδιος πιστεύει ότι οφείλεται στις προσευχές του κατά την παραμονή του στο Όρος.
maxresdefault

Για την σχέση του με την θρησκεία, την πίστη και το Άγιον Όρος που όπως αποκάλυψε φροντίζει να επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης. Με φόντο την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ένα κομποσκοίνι στο αριστερό χέρι, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Βασιλιάδες» αποκάλυψε ότι θέλει να ακολουθεί πνευματική ζωή. «Φροντίζω να έχω πνευματική ζωή, γιατί μου αρέσει. Το αναζητώ με αναπαύει, το αγαπάω» σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας με νόημα: «Λοξοδρομώ! Αμαρτωλός είμαι και θα παραμείνω, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω κάποια πράγματα τα οποία έκανα και σιγά σιγά να διώχνω και κάποια πάθη. Τώρα αν θα τα καταφέρω ή όχι…».
AMAURI_NOLASCO1

Δεν θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο χριστιανό ο Νίκος Βέρτης, αλλά πιστεύει. «Στην πίστη και στη θρησκεία βρήκα πολλά. Γιατί ντρεπόμαστε να αποκαλούμε Θεό το υπέρτατο ον στο οποίο λέμε πολλές φορές ότι πιστεύουμε; Τα διδάγματα του Χριστού εμένα με καλύπτουν πλήρως: η Aγάπη» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
nikos_vertis

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ