Ερευνητές «αποκάλυψαν» την εικόνα του Χριστού ως παιδί

  • Dogma
παιδί

Η «Ιερά Σινδόνη του Τορίνο» και σύγχρονες τεχνολογικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν τρέχουσες ομοιότητες εγκληματιών, επιστρατεύτηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν την εικόνα του Χριστού ως παιδί.

Ιταλοί αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ανάλογες τεχνικές με εκείνες που είχαν στη διάθεσή τους για να παραχθεί μια εικόνα του αφεντικού της μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο, από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1959, ο οποίος τελικά συνελήφθη το  2006, για να … αποκαλύψουν πως φαινόταν ο Χριστός ως παιδί.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Independent, η εικόνα δημιουργήθηκε από το αρνητικό της εικόνας. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιήθηκε τεχνική ψηφιακής «αντιγήρανσης» για να δημιουργηθεί η εικόνα του νεαρού Ιησού, μειώνοντας το μέγεθος του σαγονιού, ανυψώνοντας το πιγούνι και ισιώνοντας τη μύτη.

Το δύσκολο αυτό εγχείρημα πραγματοποιήθηκε κατά την τελευταία σπάνια έκθεση της Ιεράς Σινδόνης στον Καθεδρικό Ναό του Τορίνο το 2015.

Το διάσημο σάβανο φαίνεται να παρουσιάζει το εμπρόσθιο και το οπίσθιο μέρος ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά μαλλιά, που φέρει τραύματα, τα οποία παραπέμπουν σε σταύρωση- συν μια ουλή στο πλευρό, που παραπέμπει στο τραύμα που επέφερε η «Λόγχη του Πεπρωμένου».

Η Ιερά Σινδόνη ή αλλιώς το  ύφασμα των Μυροφόρων, αποτελεί για αιώνες αντικείμενο διαμάχης της θρησκευτικής και της επιστημονικής κοινότητας. Φυλάσσεται από το 1578 στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο. Η ύφανση του είναι από υλικά που χρησιμοποιούνταν την εποχή του Ιησού Χριστού.

Διαβάστε επίσης: Οι θρύλοι και τα γεγονότα γύρω από την Ιερά Σινδόνη

Πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας συγκλονίζει: Ήμουν παράλυτος – Με έσωσε η Παναγία

TOP NEWS