Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης: «Έρχονται αναστατώσεις, πόλεμοι, πείνες που δεν φαντάζεσθε…»

  • Dogma
γερόντισσα

Συγκλονίζει η προφητεία της μακαριστής γερόντισσας της Κρήτης Γαλακτίας, που είχε προικισθεί με  αγιοπνευματική σοφία και χάρη! – Η γερόντισσα κοιμήθηκε 19 Μαΐου 2021!

Η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη ζούσε στην Πόμπια, όπου για χρόνια ήταν πολύς ο κόσμος, όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και πολύ νέα παιδιά, που την επισκέπτονταν για να λάβουν την ευχή της και συγκλονιζόταν από την πνευματικότητα και την διορατικότητα της να διακρίνει πολλά.

Στις 3 Αυγούστου 2016 η Γερόντισσα απάντησε σε ερώτηση επισκέπτη αν φοβάται τον θάνατο:

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ: «Καθόλου! Φοβούμαι την κρίση και την ανταπόδοση. Είμαι πολύ αμαρτωλή. Ελπίζω στην αγάπη και στο έλεος του Θεού. Πάντως θα φύγω σύντομα… το καταλαβαίνω… Πλήθυναν και οι επιθέσεις των δαιμόνων… Τώρα έρχονται και την ημέρα. Άστα τί κάνουν… Δεν τους φοβούμαι καθόλου. Τους αηδιάζω και τους περιφρονώ. Αλλά καταλαβαίνω ότι έρχονται γιατί βλέπουν το φευγιό μου… και θέλουν να μου βάλουν τα τελευταία εμπόδια. Καταλαβαίνω ότι φεύγω ακόμη επειδή δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Ξέχασα ανθρώπους και περιστατικά. Ο Θεός θέλει να είναι μόνο εκεί ο νους μου. Να φύγω και να θυμούμαι Αυτόν. Και Αυτός έχει και όλους τους άλλους. Έρχονται αναστατώσεις, πόλεμοι, πείνες που δεν φαντάζεσθε… Μετάνοια θέλει ο Θεός. Στροφή μία για πάντα…».

Πηγή: “Η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης”, Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, εκδ. Θεομόρφου, σελ. 147-148.

TOP NEWS