Γιατρός που έγινε ιερέας εξηγεί από τι ακριβώς πέθανε ο Χριστός κατά την σταύρωση

  • Dogma
σταυρού

Ένας ιερέας εξηγεί τι ακριβώς έγινε με το μυστήριο του θανάτου του Ιησού Χριστού κατά τη διάρκεια της σταύρωσης.

Σε μια νέα μελέτη, ένας ιερέας -που εργαζόταν παλιότερα ως γιατρός- συγκέντρωσε επιστημονικά στοιχεία, για να επισημάνει τον πιο εύλογο λόγο για το πώς ο “γιος του Θεού”… άφησε την ανθρώπινη μορφή του.

Ο μυστηριώδης θάνατος του Ιησού από τη Ναζαρέτ

Ο Patrick Pullicino ήταν ο ειδικός που ηγήθηκε της νέας μελέτης για τον θάνατο του Χριστού. Ο ιερέας ήταν πρώην σύμβουλος νευρολογίας στο East Kent Universities Hospitals NHS Trust. Όταν ο Pullicino αποσύρθηκε από την ιατρική του καριέρα, άρχισε να ειδικεύεται στην ιεροσύνη.

Ο Pullicino ερεύνησε και συνεργάστηκε με τους ιατρούς και τους ιατροδικαστές που ανέλυσαν τη “Σινδόνη του Τορίνο”. Αυτό το κομμάτι ύφασμα πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός λινού υφάσματος που κάλυπτε το σώμα του Χριστού κατά την ταφή του. Το ύφασμα περιελάμβανε πολλά σημάδια που σχηματοποιούν κάτι που μοιάζει με τα φυσικά χαρακτηριστικά του Μεσσία πάνω στο ύφασμα.

Ο γιατρός με έδρα το Λονδίνο, που έγινε ιερέας, διατύπωσε τη θεωρία ότι το ύφασμα, το οποίο είχε διατηρηθεί από τον 16ο αιώνα, είχε μια μορφή ενός ατόμου με τον έναν από τους ώμους του εξαρθρωμένο.

Με βάση τον τρόπο που αυτό το “σχήμα σώματος” είναι στο ύφασμα, ο άνδρας που θάφτηκε σε αυτό (θεωρητικά δλδ ο Ιησούς Χριστός) είχε βγάλει με κάποιο τρόπο το χέρι του από την υποδοχή του ώμου (εξάρθρωση ώμου). Η μετατόπιση ήταν εμφανής στο δεξί χέρι, το οποίο εκτεινόταν τουλάχιστον 10 εκατοστά χαμηλότερα από το αριστερό χέρι.

Ο Pullicino εξήγησε ότι το υπερβολικό τέντωμα του χεριού για τη σταύρωση πιθανότατα προκάλεσε ρήξη της υποκλείδιας αρτηρίας.

Η υποκλείδια αρτηρία είναι ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο που βρίσκεται στον θώρακα. Χρησιμεύει ως “μονοπάτι” για την παροχή αίματος προς το κεφάλι, τον λαιμό, τα χέρια και τον ώμο. Όταν αυτή η αρτηρία διαρραγεί, το άτομο μπορεί να παρουσιάσει εσωτερική αιμορραγία. Η περίπτωση συνήθως οδηγεί σε διακοπή των κυκλοφορικών λειτουργιών και ακόμη και θάνατο.

Η αιτία του θανάτου του Χριστού, σύμφωνα με την επιστημονική προοπτική

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα, ο Puliccino είπε ότι μια ρήξη υποκλείδιας αρτηρίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια περίπου 1,7 λίτρων αίματος από τον θώρακα προς το άνω μέρος του κορμού, μεταξύ του θώρακα και του οργάνου του πνεύμονα. Αυτό θα εξηγούσε τις αφηγήσεις από τις γραφές που έδειχναν το υπερβολικό αίμα και νερό που έβγαινε από το σώμα του Χριστού, αφότου ένας Ρωμαίος στρατιώτης τον τρύπησε στο σώμα, λέει ο Puliccino.

Στην έρευνα, ο Pullicino είπε ότι η εντατική διάταση του δεξιού βραχίονα θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό σε διάταση της υποκλείδιας/μασχαλιαίας αρτηρίας. Το συμπέρασμα αυτό πιθανώς αποτελεί την αιτία θανάτου του Χριστού κατά την σταύρωση, καθώς η συγκεκριμένη αρτηρία είναι μια από τις κύριες δομές μεταξύ της σύνδεσης του κύριου σώματος και των βραχιόνων.

Ο πρώην γιατρός και νυν ιερέας είπε, ότι η μεταφορά σωματικού βάρους πιθανώς συνέβαλε σε πρόσθετο τράβηγμα και βλάβη στη δεξιά υποκλείδια αρτηρία του Χριστού. Σύμφωνα με τον Pullicino, το τέντωμα μπορεί να αντιστραφεί εάν το βάρος του ατόμου μεταφερθεί στα πόδια και μέσω της εκπνοής.

Ωστόσο, η κατεστραμμένη υποκλείδια αρτηρία θα μετακινηθεί προς την επιφάνεια των πλευρών, όταν το άτομο εκπνέει, δημιουργώντας τριβή μεταξύ της μεγάλης φλέβας και των προστατευτικών οστών.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών ωρών της σταύρωσης, η έρευνα διαπιστώνει ότι η υποκλείδια αρτηρία του Χριστού υπέστη τριβή, τραυματίστηκε και έχασε τις λειτουργίες της, προτού τελικά σπάσει και διαρρεύσει από αυτήν μεγάλος όγκος αίματος.

Πηγή: https://www.sciencetimes.com/

iatropedia.gr

φωτό: iStock

TOP NEWS