Η Αγία Σοφία οδηγεί την κούρσα του τουρισμού στην Τουρκία

  • Dogma
σοφιά

Η Αγία Σοφία, το αιώνιο σύμβολο του χριστιανισμού και της Ορθοδοδξίας, παραμένει το πιο σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Τουρκίας.

Η Αγία Σοφία, σύμφωνα με τα τουριστικά στοιχεία της γείτονας χώρας για το 2015, παρέμεινε στην κορυφή της επιλογής των τουριστών.

Η Αγία Σοφία ήταν για μια ακόμη χρονιά στην κορυφή της επισκεψιμότητας, με πάνω από 3,47 εισιτήρια να έχουν κοπεί μέσα στον χρονιά που πέρασε για την είσοδο σ’ αυτό το τεράστιας σημασίας μνημείο.

αγία σοφία

Η Αγία Σοφία έκοψε πρώτη το νήμα της τουριστικής επισκεψιμότητας, αφήντας στη δεύτερη θέση το Τοπ Καπί.

Το Τοπ Καπί, παρά τη φήμη που έχει αποκτήσει στο εξωτερικό, τόσο μέσω της προβολής του από τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, όσο και μέσω της προώθησης από το τουρκικό τουριστικό σύστημα παρέμεινε για μια ακόμη χρονιά  πίσω από την Αγία Σοφία, με 3,25 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στην τρίτη θέση ήταν το Μουσείο Μεβλανά στο Ικόνιο με 2,34 εκατομμύρια επισκέψεις.

αγία σοφία

Στις πιο πίσω θέσεις βρίσκονταν αξιοθέατα όπως η Ιεράπολη στο Παμούκαλε στη Σμύρνη, το ανοιχτό μουσείο στο Γκιόρεμε στην Καππαδοκία, η αρχαία πόλη της Τροίας, καθώς και οι υπόγειες πόλεις στο Καϊμακλί και στο Ντερίνκουγιου.

Η Κωνσταντινούπολη οδήγησε για μια ακόμη χρονιά την κούρσα της τουριστικής κίνησης για την Τουρκία, με την Καππαδοκία και τα παράλια να βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά πίσω της.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τουρκικής υπηρεσίας αρχαιοτήτων, στα 325 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της υπήρξαν 28,4 εκατομμύρια επισκέψεις.

 

TOP NEWS