Η εορτή των Αγίων Ανδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο Ναυπλιάς

  • Dogma

Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας.

Μπουγιώτης Βαγγέλης

Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίας.

Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Αργολίδος, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το παρών έδωσαν και φέτος πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων της, παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής του δήμου Ναυπλιέων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η θεία λειτουργία χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου ,ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο των Αγίων.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος προ του 1830 βάση μαρτυριών καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, μάλιστα λέγετε πως υπήρχε εκεί άλλος ναός μικρός και οι κάτοικοι της περιοχής το γκρέμισαν για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.

Ο ιερέας του ναού πατέρας Ιωάννης Μπαβέλας ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα ,τους Ιερείς και όλο το κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων , ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Α. Μαντά πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

TOP NEWS