Λαχταριστή ζουμερή σοκολατόπιτα!

  • Dogma
σοκολατόπιτα

Ποιος άνθρωπος μπορεί να αντισταθεί στην όψη μιας λαχταριστής και ζουμερής σοκολατόπιτας; Είναι γεγονός ότι είναι από τα πιο νόστιμα, πιο δημοφιλή και πιο υπέροχα γλυκά που υπάρχουν. Η συγκεκριμένη εκδοχή ταιριάζει τέλεια με ένα μια μπάλα παγωτό καιμάκι!

Αυτή η σοκολοτόπιτα έχει την τέλεια αναλογία σε σιρόπι, έτσι ώστε να μην παθαίνεις και ζάχαρο…Μην παραλείψετε να κοσκίνισε όλα τα υλικά σας πριν τα ανακατέψετε, για να είναι πιο αφράτη η ζύμη σας . Για να απογειώσετε την ήδη πλούσια γεύση της, μπορείτε αφού το σερβίρετε να  το πασπαλίσετε και με λίγους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη σοκολατόπιτα είναι:

1 1/4 φλ. φαρίνα
3/4 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. γάλα
50γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το πασπάλισμα:

1 φλ. ζάχαρη
1/4 φλ. κακάο
1 1/3 φλ. βραστό νερό
1 βανίλια

Επί το έργον:

Σε ένα μπολ ρίξε όλα τα στερεά υλικά. Δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την πρέζα αλάτι και τη βανίλια. Ανακάτεψε τα καλά μεταξύ τους- κατά προτίμηση με σύρμα. Θέλεις το μείγμα σου να γίνει ένα ανοιχτό καφετί χρώμα. Όταν πάρει αυτό το χρώμα σημαίνει ότι το κακάο με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά έχουν ανακατευτεί τέλεια.

Στη συνέχεια πρόσθεσε στο μείγμα σου το γάλα και το βούτυρο. Ανακάτεψε πολύ, πολύ καλά με το σύρμα ή αν έχει ηλεκτρικό μίξερ, βάλε το σύρμα και σιγά σιγά αύξησε την ταχύτητα έτσι ώστε να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μην το παραχτυπήσεις το μείγμα γιατί μετά το κέικ σου θα βγει μαστιχωτό στην υφή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά σταμάτα.

Βουτύρωσε το ταψί σου και ρίξε το μείγμα.  Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με το κακάο και έπειτα ρίξτα πάνω από το ωμό μείγμα της σοκολατόπιτας και πασπάλισε τη. Τέλος, ρίξε σιγά σιγά σε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας το βραστό νερό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 40 περίπου λεπτά. Στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του κέικ.

Μόλις το βγάλεις θα είναι σταθερό το κέικ από έξω και ζουμερό από μέσα. Σέρβιρε με κουτάλα το κομμάτι και όχι με σπάτουλα και μαχαίρι για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Πηγή: ediva.gr

Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικη συνταγή: Ο μουσακάς του Μοναχού Επιφάνιου

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS