Η πιο αναπτρεπτική συνταγή για μπάμιες από τον Άκη Πετρετζίκη

  • Dogma
μπάμιες

Μπάμιες πορ κορν; Τι είναι αυτό τώρα θα αναρωτηθείτε οι περισσότεροι και δικαίως… Ε… μιας και σίγουρα ανάμεσά σας υπάρχουν πολλοί που δεν τρώνε τις μπάμιες με τον παραδοσιακό τρόπο, ο πρώτος Έλληνας master chef αποφάσισε να μας δείξει έναν εντελώς πρωτότυπο και διαφορετικό που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ…

Αυτό που θα κάνουμε στην ουσία είναι να τηγανίσουμε τις μπάμιες κομμένες μικρές μπουκίτσες αφού τις έχουμε τυλίξει σε ένα ελαφρύ και νόστιμο κουρκούτι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις μπάμιες ποπ κορν:

50 γρ. γιαούρτι
150 γρ. νερό
500 γρ. μπάμιες πλυμένες και κομμένες στα 3-4
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι
πιπέρι
λίγο σκόρδο σε σκόνη
σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για τη συνοδευτική σάλτσα

3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από λεμόνι ή λάιμ
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Επί το έργον:

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το υγρό που θα βουτήξουμε τις μπάμιες ανακατεύοντας το γιαούρτι με το νερό.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τα πιπέρια, το αλάτι και το σκόρδο και να ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε το τηγάνι να κάψει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε και τη συνοδευτική σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Την κρατάμε στην άκρη.
Με ένα τρυπητό βουτάμε μερικά κομμάτια από μπάμιες στο υγρό με το νερό και το γιαούρτι, τις αφαιρούμε και τις ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε τα αλεύρια.
Τις ανακατεύουμε να πάει παντού το αλεύρι και αφού τις τινάξουμε να φύγει η περίσσειά του τις τηγανίζουμε για λίγο στο βαθύ τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να γίνουν τραγανές.
Αφαιρούμε, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με τη συνοδευτική σάλτσα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:Πεντανόστιμοι μοναστηριακοί μυδολουκουμάδες με σάλτσα αμυγδάλου!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

 

TOP NEWS