Κορωνείας :«Μεταμορφούμενοι από δόξης εις δόξαν θα φθάσουμε στην μεταμόρφωση εν δόξη εν τη Βασιλεία του Θεού»

  • Dogma

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ομώνυμο ιερό ναό στην Καλλιθέα.

Ξένη Δημοσίευση

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στον ομώνυμο ιερό ναό στην Καλλιθέα.

Σήμερα, ο μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των ιερέων του ναού.

Η λέξη “μεταμόρφωση”, είπε ο κ. Παντελεήμων στο κήρυγμά του, “προήλθε από το μετεμορφώθη του Ευαγγελίου,όταν,επάνω στο Θαβώρ η δόξα της θείας Φύσεως του Χριστού διεπέρασε το κέλυφος της ανθρώπινης φύσεώς Του,με την οποία ενώθηκε για να την ανακαινίσει”.

“Η λέξη μεταμόρφωση μας θυμίζει τις πιο κάτω συγγενικές λέξεις:

Μόρφωση. Γνώση,επιστήμη.Σπουδαία! Χωρίς παράλληλη ψυχική καλλιέργεια ¨ χωριζομένη αρετής ¨ μπορεί να καταστεί και επικίνδυνη.( παραβαλε όπλα μαζικής καταστροφής ).

Παραμόρφωση. Εξωτερική από ατύχημα,ασθένεια ή από τον χρόνο ή εσωτερική απο την αμαρτία και τα πάθη, που είναι και η χειρότερη.

Αναμόρφωση. Με το επαναλαμβανόμενο Βάπτισμα ,την δια βίου δηλ.μετάνοια,όταν το Αίμα του Χριστού καθαρίζει ¨ την συνείδησιν ημών από νεκρών έργων ”.

“Έτσι μόνο μεταμορφούμενοι από δόξης εις δόξαν θα φθάσουμε στην μεταμόρφωση εν δόξη εν τη Βασιλεία του Πατρός ημών”.

Χθες, παραμονή της εορτής, ο μητροπολίτης χοροστάτησε στον εσπερινό ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τι σημαίνει η ανάβαση στην πράξη,στην καθημερινή μας ζωη και στον πνευματικό μας αγώνα.

«Αν, με την Χάρη του Θεού,επιτύχουμε αυτήν την ανάβαση, την ¨ κάθαρση ¨ όπως την χαρακτηρίζουν οι Πατέρες – και επειδή ¨ όπου καθαρσις,εκεί έλαμψις¨, τότε το Φως Χριστού,που είναι ¨ το Φως του κόσμου ¨ θα φωτίσει τις καρδιές μας,τη ζωή μας και θα διαλύσει τα σκοτάδια του κόσμου μας».

TOP NEWS