Κορωνείας : Σήμερα διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας χωρίς το Χριστό, και αυτό έχει θλιβερές συνέπειες

  • Dogma

Της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Αγίας Σοφίας προεξήρχε σήμερα ο μητροπολιτης Κορωνειας κ.Παντελεήμων, στον ομώνυμο ιερό ναό στον Ταύρο.

Ξένη Δημοσίευση

Της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Αγίας Σοφίας προεξήρχε σήμερα ο μητροπολιτης Κορωνειας κ.Παντελεήμων, στον ομώνυμο ιερό ναό στον Ταύρο.

Συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Χριστφόρος Καμπίτσης,ο αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος,ο Πρωτοπρ.Θωμάς Χρυσικός και ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δημητριάδης.

Την ομιλία του ο π. Θωμάς την άρχισε με μια πολύ επίκαιρη αντιπαράθεση λέγοντας ότι,όπως αφαιρούμε τις επιχωματώσεις στις ανασκαφές τις επίκαιρες της Αμφιπόλεως,έτσι κάθε φορά,που τιμάμε τους Αγίους και τελούμε την Θ.Λειτουργία,πρέπει να αφαιρούμε τις επιχωματώσεις,που οι ίδιοι,πολύ συχνά έχουμε σωρεύσει.

Ο μητροπολίτης Κορωνείας προ του ¨ δι ευχών ¨ ευχήθηκε σε όλους την προστασία και τις πρεσβείες των εορταζομένων Αγίων Μαρτύρων Γυναικών και υπογράμμισε οτι «η μέχρι θανάτου αφοσίωσή τους στο Χριστό, είναι έλεγχος για την δική μας χλιαρότητα».

«Οποτε βρισκόμαστε μπροστά σε διλήμματα και επιλέγουμε τα αντίθετα απο το θέλημα του Θεού,αυτό είναι ένα είδος προδοσίας του Χριστού.Ετόνισε ακόμη ότι η Αγ.Σοφία γαλούχησε τις θυγατέρες Της με την πίστη στο Χριστό.Πώς διαπαιδαγωγούμε σήμερα τα παιδιά μας; Πολλές φορές χωρίς Χριστό με τις γνωστές θλιβερές συνέπειες»,κατέληξε ο κ. Παντελεήμων.

TOP NEWS