Κορωνείας:Μόνο ο Χριστός μας αναδεικνύει άξιους της ελευθερίας

  • Dogma

Η εορτή της Αγ.Σκέπης της Θεοτόκου εορτάσθηκε με κατάνυξη και λαμπρότητα στον ομώνυμο Ι.Ναό Αγ.Σκέπης Παπάγου.

Dogma Newsdesk

Η εορτή της Αγ.Σκέπης της Θεοτόκου εορτάσθηκε με κατάνυξη και λαμπρότητα στον ομώνυμο Ι.Ναό Αγ.Σκέπης Παπάγου.

Προεξήρχε της Θ.Λειτουργίας,έπειτα από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ι. Ναού Αρχιμ.Νεκταρίου Καρσιώτη,ο Μητροπολιτης Κορωνείας κ.Παντελεήμων.Συλλειτούργησαν οι εφημέριοι του Ναού και άλλοι προσκεκλημένοι ιερείς,που ήλθαν να μετάσχουν στην Πανήγυρη.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης είπε ότι «η Παναγία από τα βυζαντινά χρόνια ήταν πάντα η Υπέρμαχος Στρατηγός του γένους μας.Και στα βουνά της Αλβανίας οι Έλληνες πολεμούσαν με πίστη στην προστασία Της και στην ¨ κραταια ¨ Της Σκέπη.Γιατι η Παναγία δεν κάνει,βέβαια,διακρίσεις στους ανθρώπους και στους λαούς,αλλά και δεν επευλογει κατακτητικούς,επεκτατικούς και άδικους πολέμους».

«Η Παναγία», συνέχισε ο κ. Παντελεημων «με την ελεύθερη αποδοχή της κλήσεως του Θεού κατα τον Ευαγγελιςμό,μας δείχνει την αξία της ελευθερίας,που με αυτήν μας προίκισε ο Δημιουργός.Και η ελευθερία έχει πολλές εκφάνσεις.

Μόνο ο άνθρωπος-προσωπικότητα είναι ικανός και άξιος για την ελευθερία και μόνο ο Χριστός μας αναδεικνύει αξίους της ελευθερίας,γιατί μας ελεύθερώνει από όλους και από όλα και κυρίως από τον εαυτό μας,Γι αυτό αυτοπεριορίζουμε την ελευθερία μας.¨ Πάντα μοι έξεστιν,αλλ’ ού πάντα συμφέρει».

«Η ελευθερία χωρίς όρους και όρια οδηγεί τα άτομα στο ¨ βόσκειν χοίρους ¨ και τους λαούς δια της αναρχίας στην τυραννία.Βεβαια τα όρια της ελευθερίας ισχύουν και γι’αυτους ,που κατέχουν την εξουσία.Γιατί η αναρχία της Αρχής είναι η αρχή της αναρχίας.Θυσιάζομε, μέρος της ελευθερίας μας απο αγάπη για τον άλλο άνθρωπο,αυτό αποδεικνύει την γνησιότητα της αγάπης μας.Οπως και η αγάπη αφήνει χώρο στην ελευθερία».

«Η Παναγία που πρώτη μας έδειξε τον δρόμο της αληθινής ελευθερίας με την υποταγή της στο θέλημα του Θεού,ας μας οδηγεί κοντά στον Υιό της,γιατί όπως είπε ο Κύριος ¨ εάν ο Υιός υμάς ελευθερώση,όντως ελεύθεροι έσεσθε ¨. Καθε άλλη ελευθερία είναι ψευδεπίγραφη»,κατέληξε.

TOP NEWS