Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΔΑΠ της Μητρόπολης Κερκύρας

  • Dogma
κερκύρας

Με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, το οποίο λειτουργεί σε ξεχωριστό οίκημα, δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ της τοπικής Εκκλησίας.

Επιθυμία του κ. Νεκταρίου ήταν και είναι η τοπική Εκκλησία να έχει έναν ακόμη τόπο συνάντησης για τα παιδιά, σε συνέχεια της βρεφικής και της πρώτης παιδικής ηλικίας, και γι’ αυτόν τον λόγο ιδρύθηκε το ΚΔΑΠ, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές εκ του νόμου και αδειοδοτήθηκε σχετικά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, κατόπιν επισταμένου ελέγχου.

Το καλοκαίρι τα παιδιά απασχολούνται τις πρωινές και πρώτες μεσημεριανές ώρες, με δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδι, μαθήματα ρομποτικής και διατροφής, αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή και επιπλέον με γνωριμία με την παράδοση της Εκκλησίας, τους βίους των αγίων και των ασκητών και της πίστης μας εν γένει.

Είναι μία νέα προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στις οικογένειες και στους εργαζόμενους γονείς, αλλά και μα ευκαιρία ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και επαφής με την θρησκευτικότητα για τα παιδιά. Διευθύντρια του ΚΔΑΠ είναι η νηπιαγωγός κ. Βασιλική Όμπαλη.

TOP NEWS