Κυριακάτικο τραπέζι: Σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο!

  • Dogma
σκιουφτιχτά

Μέχρι και λίγα χρόνια πριν το Κυριακάτικο τραπέζι ήταν ιερό. Το μενού αποφασιζόταν τουλάχιστον μία ημέρα πριν και όλοι ακύρωναν οποιαδήποτε άλλη δουλειά, για να απολαύσουν το οικογενειακό γεύμα. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για σκιουφιχτά Κρητικά μακαρόνια με απάκι κοτόπουλο και κρεμώδες Κρητικό τυρί. Μικρές μπουκιές παραδείσου στο πιάτο σας!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το Κυριακάτικο τραπέζι με σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο είναι:

1 πακέτο σκιουφιχτά

1 κρεμμύδι

1 σκ σκόρδο

300 γρ. απάκι κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης

300 γρ. κρεμώδες Κρητικό τυρί

Παλαιωμένη γραβιέρα

2 κρόκους αυγών Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης

200 Ml από το ζουμί που βράσανε τα μακαρόνια

2 κ.σ στακοβούτυρο.

αλάτι-πιπέρι

Επί το έργον:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα σκιουφιχτά και τα κατεβάζουμε να είναι μισοψημένα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,αφού πρώτα τα έχουμε κάνει πολτό στο μπλέντερ.Κόβουμε το απάκι σε μικρά καρεδάκια και τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μισό κρεμώδες τυρί στο τηγάνι με 2-3 κουταλιές τις σούπας ζωμό απο τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ δίπλα βάζουμε το υπόλοιπο κρεμώδες τυρί τους κρόκους, το ζωμό,αλάτι πιπέρι και χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.Σουρώνουμε τα σκιουφιχτά (κρατώντας τα ζουμερά) και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και το απάκι με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.

Σε ένα μικρό τηγανάκι καίμε το στακοβούτυρο (να καπνίσει στις άκρες το τηγανάκι). Το προσθέτουμε στη μακαρονάδα μας,τρίβουμε γραβιέρα και σερβίρουμε αμέσως!

Πηγή: evaintasteland.com

Διαβάστε επίσης: Κυριακάτικο τραπέζι με μικρασιάτικο ροσμπίφ

Κυριακάτικο τραπέζι με μακεδονίτικο τσομπλέκι- Το μοσχαράκι αλλιώς!

TOP NEWS