Μοναστηριακό πρωινό: Ομελέτα με μπανάνες!

  • Dogma
ομελέτα

Μπορεί η ομελέτα είναι ένα απλό φαγητό, ωστόσο το συναντάμε συχνά σε διάφορες παραλλαγές, συνήθως με την προσθήκη λαχανικών, αλαντικών και τυριών. Σας παρουσιάζουμε, όμως, μία ξεχωριστή συνταγή με μπανάνες, όπως την παρασκευάζουν αγιορείτες πατέρες. Μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή σαν ένα πλήρες πρωινό γεύμα.

Για τη μοναδική συνταγή ομελέτα με μπανάνες θα χρειαστούμε 6 αυγά, 2 μπανάνες σε ροδέλλες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 φλιτζάνια ντομάτες τις οποίες έχουμε τεμαχίσει σε κυβάκια, 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, 4 κουτάλια λάδι, 1 κουταλάκι τριμμένο κάρυ και αλάτι.

Βάζουμε στο τηγάνι τα τέσσερα κουτάλια λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Κατόπιν προσθέτουμε τις μπανάνες, το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Χτυπάμε επαρκώς τα αυγά και περιχύνουμε το μείγμα που έχουμε ήδη φτιάξει. Όταν ροδίσει η ομελέτα μας είναι έτοιμη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι Στο Άγιο Όρος οι νηστείες τηρούνται απαράβατα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, όλο το χρόνο, το γεύμα είναι ένα και αλάδωτο εκτός εορτών. Το διακόνημα είναι κοπιαστικό αλλά και ευχάριστο. Χαίρεται ο διακονητής μοναχός να αναπαύει τους αδερφούς του όσο καλύτερα μπορεί, με το να τους προσφέρει ένα καλό έδεσμα, προσεκτικό και περιποιημένο.

TOP NEWS