Ο Άρης Σερβετάλης θα υποδηθεί τον Άγιο Νεκτάριο

  • Dogma
σερβετάλης

Ο Άρης Σερβετάλης θα είναι «The man of God» ή αλλιώς ο Άγιος Νεκτάριος σε χολιγουντιανή παραγωγή. Jennifer Aniston, Mickey Rourke και Jonathan Jackson είναι μερικά από τα ηχηρά ονόματα που ακούγονται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στη συγκερκιμένη παραγωγή.

Ο Άρης Σερβετάλης αποδέχτηκε την πρόταση της  Yelena Popovic, μια αμερικανοσέρβας σκηνοθέτιδος,  η οποία το 2012 ταξιδεύοντας από την Σερβία για το Λος Άτζελες  σε ένα ταξίδι ρουτίνας, διάβασε τον βίο του Αγίου Νεκταρίου και εμπνεύστηκε το σενάριο πάνω στο οποίο βασίζονται τα γυρίσματα της ταινίας.

Λέγεται ότι τα  γυρίσματα προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στο τέλος του Μάρτη σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και φυσικά και στην Αίγινα, αλλά και στο νοσοκομείο «Αρεταίειο», όπου ο Άγιος Νεκτάριος  άφησε την τελευταία του πνοή.

Πάντως ο Άρης Σερβετάλης, αν και σπάνια δίνει συνεντεύξεις, έχει μιλήσει για τη σχέση του με το Θεό και τη βαθειά του πίστη.

Πρόσφατα σε συνέντευξή του σε γνωστό κυριακάτικο περιοδικό είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: » Είναι μεγάλο πράγμα η πίστη. Είναι κάτι εμπειρικό, βιωματικό, σου ανταποδίδει πράγματα. Δεν είναι τσίχλα η πίστη. Και η σχέση με τον Θεό είναι σχέση ζωντανή. Ανταποδοτική. Ένα πάρε – δώσε».

Όσον αφορά δε στο τι του έχει δώσει η σχέση του με τον Θεό είχε πει: «Μια ιλιγγιώδη αντίληψη στο να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με έναν άλλον τρόπο. Να αντιλαμβάνομαι αν θέλεις, καλύτερα τον εαυτό μου, τη μαλακία μου, το πώς σκέφτομαι και το πώς πράττω. Είναι σαν να βάζεις ένα λαμπατέρ μέσα στο κρανίο σου και να φωτίζεται όλο το εσωτερικό περιεχόμενο της ύπαρξής σου».

«Η εκκλησία δεν είναι ένας παπάς που μπορεί να σε φρικάρει. Η εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών. Και η λειτουργική αξία της εκκλησίας είναι πολύ σημαντική γιατί είναι μυστηριακή. Και εσύ είσαι μέρος αυτού του μυστηρίου. Υπάρχουν πνευματικοί νόμοι απλώς εμείς έχουμε απωθήσει τελείως την ύπαρξη αυτού του πνευματικού κόσμου», είχε παραδεχτεί σε πρόσφατη συνέντευξή του για τη σχέση των ανθρώπων με την εκκλησία.

Με πληροφορίες και από το περιοδικό People

Διαβάστε επίσης: Απόστρατος μεταμφιέστηκε σε παπά έκλεψε την εικόνα του Χριστού και… έκανε ρεκόρ τηλεθέασης

 

TOP NEWS