Οι διάσημοι που …ψηφίζουν Άγιο Όρος

  • Dogma
τσαλίκης

Είναι νέοι, είναι αδιαμφισβήτητα ωραίοι, επώνυμοι, αγαπητοί σε πολλούς και πιστοί. Δε διστάζουν σε κάθε ευκαιρία να αναφερθούν στην πίστη τους στο Θεό ή να μιλήσουν για τις επισκέψεις τους στο Άγιο Όρος. Κάποιοι, ακόμη, κάνουν λόγο και για προσωπικές εμπειρίες σε ανεξήγητα φαινόμενα που μόνο θαύμα θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς.

«Το ταξίδι στο Άγιο Όρος είναι το πιο ωραίο… Ταξίδι μέσα στη ψυχή… Ο καθένας παίρνει το μήνυμα του όταν έρχεται… Αυτό που έχει ανάγκη… Τώρα είμαι πιο έτοιμος. Σε ευχαριστώ…». Αυτό το σχόλιο συνόδευε την φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης.
tsalikisΣτιγμιότυπο-οθόνης-69

Είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση που έχει ο τραγουδιστής Γιώργος Μαζωνάκης με τη θρησκεία. Ο ίδιος μάλιστα έχει ανεβάσει παλαιότερα στο Instagram φωτογραφία από την επιστροφή του από το Άγιο όρος όπου είχε πάει να προσευχηθεί και να χαλαρώσει. «Επιστροφή με ταπείνωση από Άγιον Όρος…» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας.

μαζωνάκης

Πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους άντρες της ελληνικής showbiz. Ο λόγος για τον Νίκο Παπαδάκη. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως κατάγεται από οικογένεια κληρικών. «Έβλεπα τους παππούδες μου και είχα πάντα αγάπη προς την εκκλησία. Πήγαινα στα μοναστήρια, βοηθούσα τον παπά του χωριού όταν ήμουν μικρός, αλλά και μεγάλος που ήμουν» είχε πει χαρακτηριστικά, ενώ είχε αποκαλύψει ότι όταν ήταν μικρός ήθελε να γίνει κληρικός.

Ο Στράτος Τζωρτζογλου είχε χαρακτηριστεί αρνητικά από πολλούς δήθεν ότι ασπάστηκε τη Καμπάλα. Ο ίδιος έσπευσε να το διαψεύσει, ενώ οι συχνές επισκέψεις του στο Άγιο Όρος αποδεικνύουν τα λεγόμενά του. «Πηγαίνω συνέχεια στο Άγιο Όρος και είναι λάθος η εικόνα που είχε βγει για εμένα προς τα έξω, ότι δηλαδή ασπάστηκα την Καμπάλα. Η Καμπάλα είναι ένα πνευματικό βιβλίο, την εποχή του Χριστού ήταν οι Καμπαλιστές και ουσιαστικά είναι διατυπωμένα κάποια πράγματα στη σύγχρονη κοινωνία, γι αυτό και την διάβασα. Δεν έφυγα ποτέ από την χριστιανική θρησκεία» είχε δηλώσει παλιαότερα στο  περιοδικό «YOU».

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι πρώην πρωταθλητής bodybuilding, έχει σπουδάσει ηλεκτρολογία, αλλά τον έχει κερδίσει ο χώρος του μόντελινγκ και της τηλεόρασης. Έχει δηλώσε σε συνέντευή του ότι παλιότερα πήγαινε στην εκκλησία μηχανικά, αντίθετα τώρα έχει ένα σκοπό. Το δικό του σκοπό. Και είναι ο δρόμος της ψυχικής ηρεμίας.

Μάλιστα, ο ίδιος σε συνέντευξή του δηλώνει ότι επισκέπτεται συχνά τον πνευματικό στου στο Άγιο Όρος: «Φοβάμαι τα λόγια του πνευματικού μου. Νιώθω μια ντροπή απέναντί του. Τον ακούω με θαυμασμό και περιμένω την κρίση του κάθε φορά». «Πάντα είχα πνευματικό. Τον τελευταίο χρόνο έχω τον πατέρα Ιωάννη στο Άγιο Όρος και πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ. Θέλω το προσωπικό μου επίπεδο να είναι στο πλαίσιο και στα πρότυπα που έχω καθορίσει εγώ στο μυαλό μου. Εκείνος με βοηθάει σε αυτό το κομμάτι. Η ζωή που ζούμε είναι αμαρτία. Το σώμα θα πέσει σίγουρα στην αμαρτία. Το θέμα είναι να μην πέσει το πνεύμα. Την ψυχή σου προσπαθείς να σώσεις. Το σώμα μας το έχει δώσει ο Θεός. Είναι δανεικό».
alexandrouepembasi_h_645_450

Χαραγμένη στη μνήμη μας έχει μείνει η εξομολόγηση του Νίκου Κουρκούλη, ότι στο Άγιο Όρος θεραπεύτηκε από τον καρκίνο. «Όταν γονάτισα για να προσευχηθώ ένιωσα μια πολύ μεγάλη πίεση και νόμιζα πως ήμουν… ένα με το πάτωμα. Αυτό με έκανε να λιποθυμήσω και να μείνω έτσι για περίπου είκοσι λεπτά. Μόλις συνήλθα έβαλα τα κλάματα» είχε πει ο ίδιος και περιέγραψε πως όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στο Άγιο Όρος οι εξετάσεις υγείας που έκανε ως εκ θαύματος ήταν «καθαρές» και ο ίδιος πιστεύει ότι οφείλεται στις προσευχές του κατά την παραμονή του στο Όρος.

Για την σχέση του με την θρησκεία, την πίστη και το Άγιον Όρος που όπως αποκάλυψε φροντίζει να επισκέπτεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, μίλησε ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης. Με φόντο την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ένα κομποσκοίνι στο αριστερό χέρι, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Βασιλιάδες» αποκάλυψε ότι θέλει να ακολουθεί πνευματική ζωή. «Φροντίζω να έχω πνευματική ζωή, γιατί μου αρέσει. Το αναζητώ με αναπαύει, το αγαπάω» σημείωσε χαρακτηριστικά λέγοντας με νόημα: «Λοξοδρομώ! Αμαρτωλός είμαι και θα παραμείνω, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω κάποια πράγματα τα οποία έκανα και σιγά σιγά να διώχνω και κάποια πάθη. Τώρα αν θα τα καταφέρω ή όχι…».

αναδιώτης

Δεν θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο χριστιανό ο Νίκος Βέρτης, αλλά πιστεύει. «Στην πίστη και στη θρησκεία βρήκα πολλά. Γιατί ντρεπόμαστε να αποκαλούμε Θεό το υπέρτατο ον στο οποίο λέμε πολλές φορές ότι πιστεύουμε; Τα διδάγματα του Χριστού εμένα με καλύπτουν πλήρως: η Aγάπη» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
nikos_vertis

Διαβάστε επίσης:Γιατί κάνουμε το σταυρό με το δεξί μας χέρι

TOP NEWS